Opbrengst eerste Hollandse 100 blijft groeien

De opbrengst van de Hollandse 100, het eerste fondsenwervende evenement van de stichting Lymph&Co, blijft groeien.

Liet de organisatie direct na het evenement weten dat de opbrengst bijna 214.000 euro bedroeg, inmiddels staat de teller op ruim 220.000 euro, dankzij na-ijlende donaties. Donaties via de site zijn nog tot 30 maart mogelijk. Het geld gaat naar lymfklierkankeronderzoek. Naar aanleiding van het succes van deze eerste keer komt er in 2016 waarschijnlijk een tweede editie.

De Hollandse 100 is een winterduathlon met twee oer-Hollandse onderdelen: fietsen en schaatsen. Deelnemers schaatsen tien kilometer en fietsen er negentig, waarmee ze geld ophalen voor onderzoek naar lymfklierkanker. Lymph&Co werd opgericht door prins Bernhard. Deze stichting heeft als doel fondsen te werven voor fundamenteel onderzoek naar lymfklierkanker. Bernhard kreeg zelf vorig jaar te maken met lymfklierkanker en werd met succes behandeld. Al tijdens zijn behandeling besloot hij zich in te zetten voor onderzoek naar de ziekte.

Bernhard strikte bekende Nederlanders als styliste Rossanne Kluivert, haar echtgenoot Patrick Kluivert, voetbaltrainer en oud-profvoetballer en Simon Keizer van het duo Nick en Simon als ambassadeurs. Ook styliste Monique de Bouvrie is ambassadeur. Alle ambassadeurs hebben zelf of in de directe familiekring te maken gehad met lymfklierkanker.

Meest gelezen

Meest recente artikelen