Patiëntenregistratie, wie heeft er wat aan?

Hematon Nieuws

Dat is de vraag die belangenbehartiger Jan de Jong van Hematon zich stelt tijdens een sessie van het 11th Dutch Hematology Congress. Je kunt bij de sessie aanwezig zijn.

Jan de Jong houdt de sessie samen met hematoloog Ward Posthuma van het Reinier de Graaf Gasthuis en onderzoeker Avinash Dinmohamed van het IKNL. Sinds een paar jaar worden van patiënten met bloed- en lymfklierkanker veel meer gegevens vastgelegd dan alleen de diagnose. Deze gegevens geven bijvoorbeeld inzicht in de kwaliteit van zorg. Maar ze bieden ook de mogelijkheid om de kwaliteit van ziekenhuizen met elkaar te vergelijken. Of ze worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Hebben alleen onderzoekers, zorgverzekeraars, bestuurders en beleidsmakers iets aan deze informatie? Of kun je er als patiënt ook iets mee? Moeten de gegevens openbaar worden? Daar gaat het over tijdens deze gezamenlijke sessie van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie, HOVON en Hematon.

Wil je meeluisteren of meepraten? Je bent van harte welkom op vrijdag 27 januari in congrescentrum Papendal. Tijd: 10.30-12.00 met aansluitend lunch. Meld je aan door een mail te sturen naar jan.de.jong@hematon.nl. Je kunt je ook rechtstreeks aanmelden op de congressite.

Meest gelezen

Meest recente artikelen