Patiëntensessie tijdens hematologencongres

Meepraten over wetenschappelijk onderzoek en de rol van de patiënt daarin? Dat kan tijdens de patiëntensessie van het Dutch Hematology Congress (DHC) in Papendal op 26 januari.

De titel van sessie, die wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Hematologie, HOVON en Hematon, luidt 'De patiënt leidt!'. Tijdens de bijeenkomst vertelt Marleen Breems van de HOVON hoe een klinisch onderzoek verloopt en wat de rol van de patiënt daarin is. Mechteld van den Beld, lid van de raad van toezicht van Hematon, geeft een lezing over de patiënt als ervaringsdeskundige: van onderzoeksonderwerp naar goede onderzoeksvragen. Tot slot is er een lezing over hoe patiënten mee kunnen praten in de het ontwerp van studies. Die lezing wordt gegeven door Theo de Wispelaere van de ITP Patiëntenvereniging. Hij geeft daarbij aansprekende praktijkvoorbeelden.

De sessie vindt plaats van 11.00-12.00 uur met aansluitend een lunch. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 januari via een e-mail naar secretariaat@hematon.nl. Vermeld in de onderwerpregel 'DHC2018'.

Beeld: Geralt

Meest gelezen

Meest recente artikelen