Patiëntenwijzer nu nog completer

Voor alle ziektes relevant

Er is een nieuwe versie van de Patiëntenwijzer beschikbaar. In de Patiëntenwijzer kun je zien of een ziekenhuis voldoet aan de basisvoorwaarden die Hematon stelt. Het kan je helpen om je keuze voor een ziekenhuis te bepalen. Er zijn twee nieuwe voorwaarden aan de wijzer toegevoegd. 

Zo kun je nu zien of het ziekenhuis een programma heeft om de conditie van patiënten te verbeteren. En de nieuwe Patiëntenwijzer geeft aan of het ziekenhuis beleid heeft ontwikkeld voor palliatieve zorg. 

Nieuwe patiënten 
Vorig jaar al werd als nieuw criterium het aantal nieuwe patiënten per ziekenhuis aan de Patiëntenwijzer toegevoegd. Dat is een belangrijk cijfer, vertelt belangenbehartiger Jan de Jong. 'Het is een indicatie voor de ervaring van dat ziekenhuis met de behandeling van nieuw gediagnosticeerde patiënten. Hematon ziet het als eerste stap naar duidelijkheid over of artsen die meer patiënten behandelen, meer ervaring opdoen waardoor de uitkomsten van de behandeling beter worden.' 

De aantallen nieuwe patiënten werden al gegeven voor AML, CLL, CML, MDS, hodgkinlymfoom, indolent non-hodgkinlymfoom, agressief non-hodgkinlymfoom en multipel myeloom. Nu zijn er ook de aantallen voor de ziekte van Waldenström en ALL aan toegevoegd. 

Meest gelezen

Meest recente artikelen