Presentaties wereldcongres CLL-patiëntenorganisaties nu online

Eind november kwamen vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties voor CLL uit 25 landen uit de hele wereld in Belgrado bij elkaar om te praten over betere zorg voor CLL-patiënten. Hematon was er ook. Alle lezingen en presentaties staan nu online.

Het congres kende twee onderdelen. Er was een medisch gedeelte met een overzicht van de huidige inzichten en de verwachtingen voor de nabije toekomst. Een van de sprekers was hoogleraar hematologie en CLL-specialist Arnon Kater, van het AMC te Amsterdam. Daarnaast was er een onderdeel over het verbeteren van patiëntenorganisaties, zodat zij nog meer in kunnen spelen op ontwikkelingen en taken als informatieverstrekking, lotgenotencontact en belangenbehartiging beter kunnen uitvoeren. Voor CLL was dit de eerste mondiale bijeenkomst. Tegelijkertijd met de CLL-bijeenkomst werd ook een congres gehouden voor patiëntenorganisaties voor MPN (myeloproliferative neoplasms, in het Nederlands myeloproliferatieve aandoeningen).

Alle lezingen en een aantal powerpoint-presentaties zijn nu beschikbaar via de website van CLL Advocates. De voertaal is Engels.

Meest gelezen

Meest recente artikelen