Stel al je vragen tijdens Wereldkankerdag

Hematon Nieuws

Een heel etmaal lang, op zondag 4 februari van 00.00 uur tot 24.00 uur, zit het Vragenteam van Hematon klaar om vragen te beantwoorden van mensen met bloed- of lymfklierkanker. Dat gebeurt in het kader van Wereldkankerdag.

Meer bewustwording rondom kanker en zorgen dat mensen met kanker en hun naasten de weg naar passende zorg weten te vinden. Dat is het doel van Wereldkankerdag. Deze dag wordt jaarlijks op 4 februari gehouden. Tal van organisaties hebben op die dag speciale evenementen om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om het voorkómen, opsporen en behandelen van kanker aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen.  

Vragenteam Hematon 

Hematon is dus een van die organisaties. Aanstaande zondag is het Vragenteam het hele etmaal extra bemenst om jouw vragen te beantwoorden. Het Vragenteam is bereikbaar op 030-760 38 90. Het bestaat uit (ex-)patiënten en partners van patiënten, die een speciale opleiding hebben gehad om lotgenoten te woord te staan. Ook de rest van het jaar kun je met je vragen bij dit team terecht. Het kan zijn dat je dan niet direct contact krijgt met het team. In dat geval word je zo snel mogelijk teruggebeld. Mailen kan ook: lotgenotencontact@hematon.nl

Vraag Vandaag 

KWF Kankerbestrijding zendt op Wereldkankerdag de eerste editie van Vraag Vandaag uit. Een online liveprogramma voor iedereen, over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kanker. Het programma wordt gepresenteerd door Lieke van Lexmond en is te zien van 15.00 - 15.45 uur via www.wereldkankerdag.nl of www.kwf.nl/wereldkankerdag.  Bekende Nederlanders geven samen met onderzoekers van het ErasmusMC in begrijpelijke taal antwoord op vragen over kanker. In de studio zit een speciaal chatteam voor je klaar. Zij beantwoorden al je vragen over onder andere preventie, ziektebeelden, behandelingen, voeding en klachten tijdens of na kanker. Met dit team kun je van 14.30 - 17.00 uur live chatten en tijdens het live-programma worden er ook vragen behandeld.

Meest gelezen

Meest recente artikelen