Veel activiteiten op 4 februari, Wereldkankerdag

Op donderdag 4 februari is het weer Wereldkankerdag. Deze dag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen de dag waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker.

De UICC wil met deze dag niet alleen het voorkómen, opsporen en behandelen van kanker bevorderen, maar ook het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker benadrukken. De UICC is de internationale organisatie voor kankerbestrijding, met meer dan 800 lid-organisaties.

Door het hele land worden op en rond 4 februari activiteiten georganiseerd. Vaak gaat het om bijeenkomsten of open dagen in inloophuizen. Ook zijn er workshops, worden er films vertoond en massages gegeven, is er een theatervoorstelling (Monnickendam) en een lampionnenoptocht (Hoogvliet, Rotterdam). In het Radboudumc in Nijmegen vindt het congres 'Werken aan een regionaal oncologische netwerk' plaats, voor patiënten(verenigingen), zorgverleners, zorgbestuurders, beleidsmakers en zorgverzekeraars. Op de website van Wereldkankerdag vind je een interactieve kaart met alle activiteiten.

Meest gelezen

Meest recente artikelen