Vier dagen lopen voor nieuwe stamceldonoren

Ben je een van de gelukkigen met een ticket voor de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse? En vind je de werving en typering van nieuwe stamceldonoren van levensbelang?

Dan is het misschien een idee om mee te lopen voor Matchis, de Nederlandse stamceldonorbank. Matchis ontstond vorig jaar uit een fusie van de Stichting Europdonor in Leiden en de Stichting Stamceldonorbank Europdonor in Nijmegen. En daar zit 'm precies het probleem. Door de nieuwe, en dus nog onbekende naam is het dit jaar moeilijker dan anders om nieuwe wandelaars te vinden voor Matchis. Terwijl meelopen toch echt z'n vruchten afwerpt. Vorig jaar hebben 125 wandelaars gelopen met het shirt 'Stamceldonor van Levensbelang'. Samen hebben zij ruim € 42.000,- bij elkaar gewandeld. Van deze opbrengst heeft Matchis 840 nieuwe stamceldonoren in kunnen schrijven.
Om mee te mogen lopen zamel je minimaal zeventig euro in voor Matchis. Voor dat geld word je voor, tijdens en na de Vierdaagse in de watten gelegd door Matchis. Meer informatie vinden en inschrijven kan nu online.

Meest gelezen

Meest recente artikelen