Wat is het beste ziekenhuis of wie is de beste dokter?

Hematon Nieuws

Een van de meestgestelde vragen aan Hematon is: 'wat is het beste ziekenhuis of wie is de beste dokter voor de behandeling van mijn ziekte?' Dat is tegelijk de vraag die het lastigst te beantwoorden is. Hematon heeft daarvoor toch een soort leidraad gemaakt.

De vraag is zo lastig te beantwoorden, omdat het antwoord voor iedereen anders is. Het hangt bijvoorbeeld af van je ziekte en de ernst daarvan. En van je eigen voorkeuren: wat vind je belangrijk bij de behandeling?

Om je toch te kunnen helpen bij de keuze voor een dokter of een ziekenhuis, heeft Hematon een leidraad gemaakt die is opgenomen in de rubriek 'Veelgestelde vragen' op de site, onder het kopje 'algemeen'. Daar vind je een aantal vragen, die je aan je hematoloog kunt stellen. Die vragen zeggen iets over de kwaliteit van de behandeling. Hoe meer vragen met 'ja' beantwoord worden, hoe beter het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitsstandaarden. Bij elke vraag wordt bovendien uitgelegd waaróm deze vraag belangrijk is.

Naast deze vragen bevat de tekst informatie over de Patiëntenwijzer van Hematon. De Patiëntenwijzer geeft aan in hoeverre de ziekenhuizen voldoen aan de basisvoorwaarden van Hematon. Voldoet het ziekenhuis aan alle basisvoorwaarden, dan krijgt het een 'groen vinkje'. Ook staan er in de tekst linkjes naar een paar vergelijkingssites. De leidraad geeft dus geen antwoord op de vraag welk ziekenhuis of welke dokter het beste is, maar helpt je wel om een keuze te maken.

Beeld: Pixource

Meest gelezen

Meest recente artikelen