Laatste oproep: vul de vragenlijst in en vertel wat wetenschappers moeten onderzoeken

Hematon Nieuws

Heb je de vragenlijst van het HOOP-onderzoek van Hematon nog niet ingevuld? Goed nieuws: de reactietermijn is verlengd! Je kunt de lijst nog invullen tot 12 september. Laat weten welk wetenschappelijk onderzoek jij belangrijk vindt.

Hematon wil dat patiënten en naasten zelf meepraten over belangrijke onderwerpen voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom onderzoekt het Athena Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam voor ons welke onderwerpen voor patiënten en hun naasten belangrijk zijn. In het voorjaar hielden de onderzoekers een aantal groepsinterviews met patiënten en hun naasten. De bevindingen uit die interviews zijn verwerkt in een enquête. We hebben de deelnemers aan de vragenlijst hard nodig. Dat geldt voor elke categorie, maar er is vooral een tekort aan mensen met MDS en mensen met de ziekte van Waldenström. Voorbereiding of medische kennis over je aandoening is niet nodig, jouw ervaring als patiënt is heel waardevol voor dit project.

Invullen kan hier.

Wil je de vragenlijst liever op papier ontvangen, of heb je behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met Anne-Floor Schölvinck (a.scholvinck@vu.nl, 020-598 62 12).

Meest gelezen

Meest recente artikelen