Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Wereldwijde enquête over lymfomen en CLL geopend

Beeld Tumisu

De Lymphoma Coalition, een wereldwijd netwerk van organisaties voor patiënten met een lymfoom, is gestart met de wereldwijde enquête 2024 onder mensen met lymfomen en CLL.  Door het delen van deze ervaringen wil de Coalition een verschil maken in de gezondheidszorg, onderzoek en het gezondheidszorgbeleid. 

Deze internationale enquête wordt om de twee jaar gehouden en heeft als doel het inzicht in de ervaringen van patiënten en mantelzorgers te verdiepen en ook om trends, thema’s en geografische verschillen voor het voetlicht te brengen. Hoe meer mensen in Nederland meedoen, hoe meer we te weten komen over de ervaringen van patiënten en mantelzorgers die specifiek zijn voor Nederland. Deze informatie wordt gebruikt om activiteiten en programma’s op de nationale situatie af te stemmen en belangenbehartigingsactiviteiten te ondersteunen. 

Het invullen van de patiëntenenquête duurt ongeveer 30 minuten en de enquête voor mantelzorgers kan in 20 minuten worden ingevuld.  De enquête is beschikbaar in het Nederlands, en te vinden op de webpagina met dit adres: https://bit.ly/LCGPS2024  

Meer lezen over de behandeling van chronische leukemie 

Meest gelezen

Meest recente artikelen