Wie staat er aan mijn bed?

Welke witte jas staat er aan mijn bed, en wat doet-ie precies? Is het een dokter of verpleegkundige? Met veel ervaring, of in opleiding? Er is nu een handige site die daar antwoord op geeft.

Als patiënt wil je graag weten met wie je in het ziekenhuis te maken hebt. Dat helpt bijvoorbeeld bij het beoordelen van de informatie die je krijgt. Maar er zijn zoveel functienamen, dat het lastig is om al die zorgverleners uit elkaar te houden: arts-assistent, co-assistent, semi-arts, physician assistant, verpleegkundig specialist en fellow. Daarom is er nu de handige site wiestaateraanmijnbed.nl.

De site werd ontwikkeld door kinderarts Robin van Schaik, samen met zorgconsultant Jan Martens de website. Van Schaik: ‘Niet alleen voor patiënten is het verwarrend. Ook onze vrienden en familie, die geen geneeskunde hebben gestudeerd, halen continu alle functies door elkaar. Zo wordt een arts-assistent vaak nog als een student gezien, terwijl diegene soms al jaren is afgestudeerd. We hebben daarom een heldere website gemaakt waarin we op eenvoudige wijze uitleg geven over alle verschillende functies en specialisaties in het ziekenhuis.’

In de toekomst willen Van Schaik en Barten nog meer projecten aanpakken die de afstand tussen arts en patiënt verkleinen en de transparantie in de zorg vergroten.

Meest recente artikelen