Zet jouw ervaring in voor betere palliatieve zorg

Ben jij patiënt of naaste en heb je ervaring met palliatieve zorg? En wil je meehelpen de zorg in de palliatieve fase te verbeteren? Dan wil de NFK graag in contact komen met jou. 

Palliatieve  zorg is zorg aan patiënten die niet meer beter kunnen worden. Het doel is om zo lang mogelijk een leven met goede kwaliteit mogelijk te maken. NFK  (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, waar Hematon ook lid van is) start samen met het AMC in Amsterdam een project om gezamenlijke besluitvorming door arts en patiënt in palliatieve fase te bevorderen. Daarvoor wordt onder meer een 'consultkaart' gemaakt. Deze kaart bevat de belangrijkste vragen en antwoorden van kankerpatiënten in het begin van de palliatieve fase. De kaart dient als ondersteuning voor het gesprek tussen patiënt en arts. 

Daarnaast zoekt de NFK voor de klankbordgroep palliatieve zorg een aantal kankerpatiënten of naasten met kennis over én ervaring met palliatieve zorg, die kritisch en opbouwend mee willen denken over nieuwe activiteiten, gericht op palliatieve zorg.  

Groepsgesprek

Voor de ontwikkeling van deze consultkaart organiseert de NFK een groepsgesprek (focusgroep) met patiënten die ervaring hebben met palliatieve zorg. 

  • De focusgroep vindt plaats op maandag 26 maart van 13.00 tot 15.00 uur;
  • locatie is NFK, Churchilllaan 11 4e etage in Utrecht;
  • deelnemers krijgen hun onkosten vergoed. 

Je kunt je aanmelden via de site van de NFK. 

Klankbordgroep 

  • De eerste bijeenkomst staat gepland op donderdag 12 april van 13.00 tot 15.00 uur bij NFK; 

  • de klankbordgroep begint met twee bijeenkomsten (12 april en half mei), daarna is het meedenken vooral via e-mail; 

  • deelname aan zowel de klankbordgroep als focusgroep is mogelijk; 

  • deelnemers krijgen hun onkosten vergoed. 

Aanmelden voor deze groep kan via secretariaat@hematon.nl.

Beeld: StockSnap

Meest gelezen

Meest recente artikelen