Nieuwsberichten

 

 • Pembrolizumab, middel tegen hodgkin, per 1 juli vergoed

  Pembrolizumab, middel tegen hodgkin, per 1 juli vergoed

  Met ingang van 1 juli wordt het middel pembrolizumab, dat gebruikt wordt bij de behandeling van het hodgkinlymfoom, vergoed. Vorig jaar werd het middel wegens hoge kosten in de 'sluis' geplaatst.

 • FDA: met borstimplantaten hoger risico op vorm van non-hodgkin

  FDA: met borstimplantaten hoger risico op vorm van non-hodgkin

  De Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenautoriteit FDA heeft gewaarschuwd dat borstimplantaten kunnen leiden tot een verhoogd risico op ALCL (grootcellig anaplastisch T-cellymfoom), een zeldzame vorm van non-hodgkinlymfoom.

 • Jonge ex-lymfoompatiënten hebben nog lang lagere kwaliteit van leven

  Jonge ex-lymfoompatiënten hebben nog lang lagere kwaliteit van leven

  Jonge mensen die behandeld zijn voor een lymfoom ondervinden nog lang een verminderde kwaliteit van leven. Tenminste, op het deel dat met gezondheid te maken heeft. Dat blijkt uit een studie van Olga Husson (Radboudumc, IKNL), waarover ze publiceerde in het vakblad Acta Oncologica.

 • Lymph&Co schenkt ruim zeven tot voor Gronings onderzoek - foto Lymph&Co

  Lymph&Co schenkt ruim zeven ton voor Gronings onderzoek

  Lymph&Co, het fonds van prins Bernhard, geeft 772.000 euro aan de Rijksuniversiteit Groningen voor onderzoek naar lymfklierkanker. Met dat geld gaan Joost Kluiver en Anke van den Berg onderzoek doen om meer inzicht te krijgen in het ziekteproces en nieuwe behandelingen te ontwikkelen.

Hematon Nieuws

 • Nieuw op de site: reeks films over late effecten van lymfklierkanker

  Het Van Vlissingen Lymfoom Fonds heeft Hematon de beschikking gegeven over een reeks films over de late effecten van lymfklierkanker. De films geven informatie over de gevolgen van de ziekte en de behandeling daarvan, die ook na langere tijd nog op kunnen treden.