Nieuwsberichten

 

 • Nederlands onderzoek naar zenuwpijn bij multipel myeloom - foto Master Tux

  Nederlands onderzoek naar zenuwpijn bij multipel myeloom

  Uit rapportages van patiënten zijn geen aanwijzingen gekomen, dat het aanpassen van de dosis anti-myeloommiddelen leidt tot een afname van zenuwpijn (neuropathie). Zenuwpijn is een heel vervelende bijwerking van sommige middelen tegen multipel myeloom.

 • Niels van de Donk - foto Harold van Beele

  Niels van de Donk wint hematologieprijs

  Niels van de Donk, hematoloog in het VUmc, heeft de Swammerdamprijs gewonnen. Deze prijs wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Hematologie.

 • Daratumumab misschien al beschikbaar na één eerdere MM-behandeling - foto Gouwenaar

  Daratumumab misschien al beschikbaar na één eerdere MM-behandeling

  Daratumumab komt in de pakketsluis voor dure geneesmiddelen. Dat schrijft minister Schippers (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer. De sluis is een soort wachtkamer, waarin het middel geplaatst wordt tot duidelijk is dat het geen financiële risico's veroorzaakt.

 • Herman Kattemölle - foto Inge Kattemölle

  Liedjes over multipel myeloom

  Liedjes over multipel myeloom… die zijn er niet veel. Laat staan een hele site vol. Maar op de blogpagina van Herman Kattemölle zijn ze te vinden. Sinds hij deze zomer de diagnose multipel myeloom kreeg, verwerkt hij zijn ervaringen in muziek.

Hematon Nieuws

 • Hans Scheurer president van Myeloma Patients Europe

  Hans Scheurer is gekozen tot president van Myeloma Patients Europe (MPE), de koepel van Europese patiëntenorganisaties op het gebied van multipel myeloom. Hij legt daarom zijn functie in het bestuur van Hematon neer.

 • Ixazomib toch goedgekeurd na protestbrief

  De EMA (European Medicine Agency) heeft het middel ixazomib goedgekeurd voor patiënten met multipel myeloom die tenminste één keer eerder behandeld zijn. Dat gebeurde na een succesvolle actie van onder andere Hematon tegen een eerdere afwijzing.

 • Hematon werkt mee aan film over biochips voor myeloom

  Hematon werkt samen met een groep Nederlandse onderzoekers aan een informatiefilmpje over een nieuwe diagnostische test voor multipel myeloom: de biochip. Met deze test wordt het mogelijk om voor elke individuele patiënt de beste behandeling te bepalen.