Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Vrijwilliger plaatsvervangend regioteamcoördinator

Wij zijn op zoek naar:

Plaatsvervangend regioteamcoördinator

Als je een hemato-oncologische aandoening hebt, wil je zo goed mogelijk geïnformeerd worden, ervaringen uitwisselen met lotgenoten en weten dat je belangen worden behartigd. Hematon is daarom actief in elke regio van Nederland: we leggen contacten met ziekenhuizen, organiseren wandelingen of ontmoetingen met lotgenoten en zorgen dat er lezingen zijn die je kunt bijwonen in de regio waar je woont.

De regionale activiteiten worden georganiseerd door regiovrijwilligers van Hematon. Voor de regio Brabant, regio Friesland/Zwolle en regio Midden-Nederland zijn we op zoek naar een Regioteamcoördinator en een plaatsvervangend Regioteamcoördinator.

De Regioteamcoördinator (RTC) is een teamspeler met coördinerende, organisatorische en communicatieve vaardigheden. Je weet anderen te enthousiasmeren, legt makkelijk contact en ziet kansen om mensen en professionals met elkaar in contact te brengen. 

Wat zijn je taken?

  • Je organiseert samen met de regiovrijwilligers informatiebijeenkomsten en lotgenotencontact in 'jouw' regio met 'jouw' team van ongeveer vijf personen;
  • Je stelt een activiteitenplan op voor jouw regio;
  • Je neemt deel aan de vergaderingen van de commissie Regio's (fysiek of online) en denkt actief mee met de coödinatoren uit andere regio's uit Nederland;
  • Je koppelt de bevindingen terug aan je regioteam;
  • Je maakt een jaarverslag van activiteiten en ontwikkelingen voor het bestuur;
  • Je beoordeelt en accordeert de declaraties van je regioteamleden.

Wat biedt Hematon jou?

Coördinatoren van andere regio's maken je samen met de vrijwilligerscoördinator wegwijs in de werkzaamheden. Daarnaast bieden wij je de benodigde scholing aan. Je hoeft het niet alleen te doen, we doen het samen.

Dit is Hematon

Hematon staat voor weten, delen, ontmoeten en belangenbehartiging. We zijn er voor mensen met bloed- of lymfklierkanker en mensen die daarvoor een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan. Ook vinden wij het belangrijk om er te zijn voor de familie en naasten. We bieden contact met lotgenoten en geven betrouwbare informatie. Gemotiveerde en betrokken vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar.

Ben je enthousiast, nieuwsgierig en heb je wat tijd? Mail naar vrijwilligerscoordinator@hematon.nl