Wandeling met lotgenoten in Doorn

Beeld Het grote bos Voor meerdere ziektes relevant

Op 9 oktober 2021 is er door Hematon regio Midden een lotgenotenwandeling georganiseerd. Circa dertig deelnemers verzamelden zich in het bos rondom recreatiepark Het Grote Bos in Doorn.

Door de coronapandemie hebben we in 2020 de wandeling moeten annuleren, en in 2019 werd hij afgeblazen door het slechte weer, maar dit jaar vonden we dat we die wel weer konden organiseren. Met dertig deelnemers en het prachtige weer kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Coronacheck

In de brasserie ‘La Floret’ werden de deelnemers na een coronacheck vanaf 13.30 uur ontvangen met koffie of thee en iets lekkers, waarna we om 14.00 uur konden starten met de wandelingen. 
Er waren twee wandelingen uitgezet (één van vier km en één van zes km), zodat het voor iedereen wel mogelijk was een rondje mee te lopen. De deelnemers konden tijdens het wandelen hun ervaringen onderling uitwisselen. Het merendeel van de deelnemers koos voor de langste afstand.

Arts aanwezig

Het was bijzonder dat er ook een hematologie-arts meeliep om het belang van buiten zijn en bewegen te benadrukken. Na  1 1/4uur voor de korte en  1,5 uur voor de lange wandeling konden de deelnemers bij ‘La Floret’ nog een uurtje napraten met een drankje. Er was een informatietafel aanwezig voor vragen en informatie. Om 16.30 uur keerde iedereen weer huiswaarts.

Gezien het aantal positieve reacties mogen we concluderen dat het een zeer geslaagde middag is geweest en dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. 

Meest gelezen

Meest recente artikelen