Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Wandeling met lotgenoten in Oranjewoud

Voor meerdere ziektes relevant

Op 10 november 2021 wandelde regio Friesland/Zwolle met een tiental deelnemers in de bossen van Oranjewoud wat in meerdere opzichten een succes was. Het mooie weer, de herfstkleuren en de enthousiaste deelnemers zorgden voor een waardevolle lotgenotenbijeenkomst. Gekozen was voor een klein gezelschap om te kijken hoe dat zou gaan met de coronamaatregelen.

Meindert van Dijk, regiovrijwilliger en organisator van de wandeling, ontving de deelnemers in Hotel Tjaarda. Bij de koffie werd uitleg gegeven over het programma en een kennismakingsrondje gedaan. Eenmaal buiten ontstonden al snel allerlei onderlinge gesprekken zo nu en dan onderbroken door informatie over de bijzondere plantjes en bomen. Ook werd stil gestaan bij de historie van het Landgoed Oranjewoud (in de 17e eeuw door de Oranjes gesticht) en aansluitend de bijbehorende ‘Overtuin’ bezocht met zijn fraaie landschapsarchitectuur. Ongemerkt werd er zo bijna 1 ½ uur gewandeld en gekletst waarin er uitgebreid veel patiëntervaringen werden uitgewisseld.

Bij de afsluitende lunch bleken alle deelnemers uitermate positief te oordelen over de bijeenkomst. Met name de combinatie van actief bezig zijn en onderling gemakkelijk kunnen wisselen van gesprekspartner werd hoog gewaardeerd.

Beeld en verslag Meindert van Dijk en Fedde Bosscha

Meest gelezen

Meest recente artikelen