Vrijwilligers voor de regio Noordwest

Wil jij je eigen ervaring met bloedkanker, lymfklierkanker of stamceltransplantatie op een positieve manier inzetten? Kun jij een luisterend oor bieden? Dan ben jij misschien de nieuwe vrijwilliger die ons regioteam komt versterken!

Hematon heeft als doel informatievoorziening, belangenbehartiging en lotgenotencontact voor mensen met bloed- en lymfklierkanker en voor mensen die in verband met een hematologische aandoening een stamceltransplantatie krijgen of hebben gehad. Hematon is er ook voor naasten en stamceldonoren en organiseert lotgenotencontact.

Hematon is verdeeld in 10 regio's, die elk op eigen wijze aan leden informatie geven door middel van bijeenkomsten en lotgenotencontact.
In de regio Noordwest Nederland zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om ons team te komen versterken, want met meer mensen kunnen we nog meer voor onze leden betekenen.

Wij zoeken

Nieuwe vrijwilligers voor de regio Noordwest, die hun eigen ervaring of de ervaring als naaste van een patient met bloed- of lymfklierkanker of stamceltransplantatie op een positieve manier in willen zetten voor lotgenoten. Vanwege de regionale werkzaamheden in Noord-Holland zijn we vooral op zoek naar mensen die in de kop van Noord-Holland wonen.

Jouw taken

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wilt en kunt besteden aan het vrijwilligerswerk voor Hematon. Het team bezoekt de hematologie afdelingen in ziekenhuizen en inloophuizen in onze regio, zorgt ervoor dat er voldoende informatiemateriaal, zoals brochures en folders, aanwezig is in die ziekenhuizen. Als team organiseer je lotgenotencontact en informatiebijeenkomsten. Afhankelijk van je beschikbare tijd verdeelt het team onderling de taken.
Ongeveer 5 keer per jaar vergadert het regioteam om plannen te maken en te evalueren.

Je kunt respectvol met teamleden en anderen omgaan. Bovendien ben je communicatief vaardig. Het hebben van zekere basisvaardigheden in het werken met de computer is erg handig. Je weet wat het betekent om kanker te hebben of om een naaste te zijn van een kankerpatiënt. Belangrijk is dat je (tijdelijk) je eigen zorgen opzij kunt zetten om naar anderen te luisteren. Je durft initiatief te nemen, feedback te geven en te ontvangen.

Wij bieden

Je levert een waardevolle en belangrijke bijdrage aan het vrijwilligerswerk van Hematon. We vergoeden je onkosten op declaratiebasis. We bieden je een omgeving die je helpt om beter te worden als vrijwilliger, inclusief scholing op het gebied van communicatie en lotgenotencontact. Je wordt ingewerkt door het team en hebt regelmatig contact met de andere regiovrijwilligers om van te leren.

Je blijft zelf op de hoogte van medische ontwikkelingen op het gebied van hemato-oncologische aandoeningen door informatie op de website en bijeenkomsten.

Meer weten?

Op de website van Hematon vind je meer informatie over Hematon, en de andere activiteiten van Hematon. Je kunt hier ook de folders en brochures zelf inzien.

Wil je meer weten, of je aanmelden als regio vrijwilliger? Stuur een email naar de coördinator van deze regio Rian Visser, noordwest@hematon.nl