2016 Sluit ik goed af

Voor dat het jaar ten eind ga, wil ik jullie nog even vertellen over mijn laatste controle van 2016 bij dokter Jie.

Want ik was erg nieuwsgierig naar het feit waarom mijn APD-infuus op 5 december niet doorging. Ik had dan wel op de valreep een telefoontje gehad van een dokter Warmerdam. Met de mededeling: 'ik ben een collega van dokter Bianchi en dokter Jie, U hoeft geen APD-infuus meer. U slikt de Mimpara, is dit duidelijk?' Ik was uiteindelijk een beetje stomverbaasd, dat ik op eens na 5 jaar geen APD infuus meer hoef, en op de manier waarop ik geïnformeerd werd wel héél vreemd vond.

Nou ik zal dan maar gelijk met de deur in huis vallen. Bij dokter Jie aangekomen deed ik mijn verhaal, dat ik mijn bezoeken bij dokter Bianchi niet als prettig ervaren had. Dit is nu zo geregeld dat mijn bezoeken bij de endocrinoloog in de toekomst bij dokter van Battum zijn. Hij is ook de arts die mij begeleidt met mijn diabetes. Aangezien mijn bijschildklier te groot en te actief is, deed het APD-infuus niet meer wat het eigenlijk zou moeten doen bij mij. Er zorg voor dragen dat mijn calcium zou zakken. De Mimpara zorgt hier wel voor, de kraan naar het bloed is eigenlijk dichtgedraaid of te wel de Mimpara blokkeert het calcium en er komt niets meer in mijn bloed. Wel blijft de bijschildklier overactief en te groot, want de waarden lopen op. Over 3 maanden moet ik hiervoor op controle, dan slik ik al een half jaar de Mimpara. En t.z.t. zal deze bijschildklier operatief verwijderd gaan worden.

Mijn waarden wat kahler betreft houden zich rustig, waardoor ik nu pas in juni weer op controle moet. Maar via dokter van Battum blijft dokter Jie toch op de hoogte van mijn bloedwaarden. Mijn behandelplan blijft dus voorlopig in de ijskast. Nou een beter uiteinde kan ik mij niet wensen. En vol goede moed ga ik 2017 tegemoet.

Dit houdt natuurlijk in, dat zolang er niks te melden is het hier rustig zal blijven. En zodra ik wat nieuws te melden heb, laat ik hier gelijk een bericht achter.

Rest mij jullie te bedanken voor het lezen van mijn verhaal. Wens ik jullie alle goeds voor het nieuwe jaar. En tot de volgende ronde.

Met warme groet Yvonne

Bron: Yvonne

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.