8 jaar Kahler!

Het is nu ongeveer 8 jaar geleden dat ik de diagnose Kahler kreeg. De eerste tijd zit je in een achtbaan en nu is het zoiets als wat erbij hoort. 

Gelukkig zitten er nogal wat nieuwe medicijnen in de wachtrij dus als het goed gaat kunnen we nog wel een tijdje mee. De eerste 8 maanden na de diagnose in 'wait-and-seefase gezeten en toen na wat klachten de chemo, gevolgd door een autologe- en allogene stamceltransplantatie. Een aantal jaren later een aantal DLI behandelingen gehad maar dit werkt bij mij niet dus dit is voor mij niet meer van toepassing.

Het afgelopen jaar zit ik aan de LenDex kuur (Revlimid/dexamethason) en hiermee is de M-proteïne waarde in het begin flink gedaald en de afgelopen 6 maanden ben ik hiermee stabiel. De laatste 3 weken heeft de griep al tot 2 keer toe toegeslagen met koorts en flink hoesten. Vorige week toch maar contact gehad met mijn hematoloog en extra antibiotica voorgeschreven gekregen. Het enige vervelende is, dat ik niet in de volle zon mag komen anders word ik geel. Gelukkig is dit nog maar een paar dagen en dat komen we ook wel weer door.

Nog een week of 6 en dan gaan Nicole en ik heerlijk 8 dagen naar Turkije.

Bron: Loek

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Soms maak je wat mee ...

  Ik heb in de loop van de afgelopen 15 jaar soms hele gekke dingen meegemaakt, op medisch gebied wel te verstaan. Mijn grote voordeel om getrouwd te zijn met een voormalig verpleegkundige is dat zij mij minsten drie keer van de dood gered heeft.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.