Alweer oplopend

Het is nu ruim 4 maanden geleden dat ik gestopt ben met de revlimid/dexamethason kuur omdat ik te veel last had van mijn darmen en ik wilde ook een tijdje zonder medicijnen om mijn lichaam wat te laten herstellen na 3 jaar revlimid.

Mijn darmklachten zijn wel iets verbeterd maar dat komt ook omdat ik nu standaard iedere dag diarreeremmers slik en ik ben meer vezels gaan eten. Mijn Hb herstelt zich wel en is ondertussen opgeklommen tot 8,8 en dat is een normale waarde. Als het vrij warm en vochtig is, spelen mijn luchtwegen op en moet ik extra medicijnen innemen om de benauwdheid goed handelbaar te houden.

In oktober krijg ik weer mijn jaarlijkse longfunctieonderzoek en controle bij de longarts. Een tegenvaller is het wel dat mijn M-proteïne (Kahlerwaarde) in de tussentijd is opgelopen van 9 naar 12 gram per liter bloed. Ik had gehoopt dat het wat langer stabiel zou blijven. Dat het nu weer stijgt is nog geen reden om weer te starten met een nieuwe kuur. Dat gebeurt pas als de waarde heel snel zal oplopen of dat we ergens in de buurt van de 26 gram per liter zitten.

Als ik weer zal moet beginnen met behandelen gaan we verder met revlimid omdat dit middel waarschijnlijk nog resultaten kan opleveren. Het blijft toch steeds weer spannend hoe het er voor staat.

Bron: Loek

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.