BIG NEWS!

Lieve lezers, Vandaag was het zover.. D-day. De dag van de grote uitslag. Ik ben zojuist bij de dokter geweest en om iedereen meteen even op de hoogte te brengen, een korte update. IK BEN SCHOON!!!

Het beeld was zwart.. geen vuurvliegje meer!!! Mag ik even gillen!!! ZO COOL!!!

Maar…. er is een kleine maar.. Het zal ook eens niet…

Tijdens het maken van de scan had ik het erg koud waardoor mijn 'bruine' vet (Gadsie!) ook aankleurde op de scan. Het is volkomen normaal dat je bruine vet actief wordt als je het koud hebt. Het is de manier van je lichaam om zich op te warmen. Echter, het aankleuren van het bruin vet maakte de scan iets minder zuiver. Over de meeste aankleuringen bestond geen enkele twijfel. Dat was met honderd procent zekerheid het vetweefsel en geen kanker, maar men heeft ietsiepietsie twijfel over een heel klein ieniemienie plekje (nog geen halve centimeter) in de buurt van waar ooit de tumor zat. Drie artsen hebben er inmiddels naar gekeken en zij zeggen dat het vrijwel zeker te weten dat het bruin vet is, maar we hebben het hier over kanker.. en dus krijg ik volgende week opnieuw een PET-scan om absoluut uit te sluiten dat het geen kanker is. Volgen jullie het nog?

Afijn.. Eigenlijk ben ik hier heel blij mee. De kanker is gewoon weg. Daar mogen we van de dokter vanuit gaan, maar dat plekje moet ook gewoon op zwart. Daarom krijg ik nu de volgende keer een middeltje voorafgaand aan de scan om ervoor te zorgen dat mijn vetweefsel in ieder geval niet weer aankleurt. Dus is de scan de volgende keer zwart.. dan is het dus 100 procent zeker weg. Is het toch nog een beetje oranje.. dan volgen een aantal bestralingen wandoor het alsnog weg gaat. Check, check, dubbel check.. Eigenlijk superfijn. Wat een luxe.. Twee PET-scans. Dubbel zoveel duidelijkheid. Ik kan nu in ieder geval zonder zenuwen naar de scan. Het is in het slechtste geval nog mini-mini-minimaal actief. De volgende keer kleed ik me extra warm aan.

Later deze week gooi ik nog even een uitgebreide update online maar nu ga ik, als gezegd, een fles wijn opentrekken!!! CHEERS!!!

Bron: Daphne

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.