De uitslag van de nucleaire scan

Vandaag was het dan zover. En inderdaad is naar voren gekomen dat mijn bijschildklier vergroot is en te actief.

Wisten jullie dat er in de schildklier, 4 bijschildklieren zitten. Ik niet dus, maar nu weet ik het. Weer iets geleerd. Dokter Bianchi kwam met 2 opties. Een operatie, hier zitten natuurlijk altijd wat kan tekeningen bij. Denk bijvoorbeeld aan de narcose. En de andere optie is medicatie, en hiervoor hebben wij nu gekozen. Want als dit helpt en aanslaat ben ik  meer als dik tevreden. De naam van de medicatie is niet zo belangrijk, maar toch wil ik hem even vermelden: Mimpara. De arts vertelde ook dat door mijn ziekte Kahler ook calcium vrijkomt, dus krijg ik het van 2 kanten toegespeeld.

Afin ik ben vandaag gelijk gestart met de medicatie. En over 1 maand weer op controle. En voor de maand december staat weer een APD infuus op het programma, met een controle bij mijn arts dokter Jie. Wat ik zelf nu hoop is dat ik mij op korte termijn weer lekker ga voelen, dit is op dit moment nog niet het geval. Vooral moeheid speelt mij behoorlijk parten. Maar goed daar ga ik jullie verder niet mee lastig vallen, heb ik eigenlijk voor vandaag niets meer te melden. Oh jawel, ik denk dat mijn behandelplan voorlopig lekker in de ijskast blijft.

Wens ik jullie alle goeds, en dank voor het lezen van mijn bericht. Reacties zijn zeker welkom, maar daarin laat ik iedereen vrij.

Groetjes Yvonne

Bron: Yvonne

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Soms maak je wat mee ...

  Ik heb in de loop van de afgelopen 15 jaar soms hele gekke dingen meegemaakt, op medisch gebied wel te verstaan. Mijn grote voordeel om getrouwd te zijn met een voormalig verpleegkundige is dat zij mij minsten drie keer van de dood gered heeft.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.