Weblog

Driemaal is scheepsrecht!

Na een gesprek met mijn arts vorige week en een weekend samen met Martijn naar het klooster afgelopen weekend, hebben we de knoop doorgehakt. We gaan voor een tweede transplantatie. Niet zonder risico, maar wel met opnieuw de hoop er alsnog gezond uit te komen.

Anneke

Wat zijn we dankbaar dat deze kans ons toch nog toegevallen is. 4 Weken geleden zag het er allemaal zo anders uit. Met een driedubbele infectie en 40 graden koorts.

Ik voel me elke week een beetje sterker en in mijn bloedwaardes is dit ook terug te zien. Die lijken wat omhoog te gaan. Al zitten ze op nog geen kwart van wat ze waren voor de transplantatie in januari. En blijf ik voorlopig transfusie-afhankelijk en zeer bevattelijk voor infecties.

De zoektocht naar een nieuwe donor wordt deze week weer gestart. Waarschijnlijk duurt het weer een week of 6 voor ik opnieuw word opgenomen. Deze keer krijg ik de zware voorbehandeling; meer en zwaardere chemo´s, meer bestraling. Naar de behandeling zelf kijk ik dus nog niet heel erg uit.
Maar wat zou het fantastisch zijn als deze stamceltransplantatie alsnog aan zou slaan!

In oktober werd ik opgenomen voor de eerste keer stamceltransplantatie; na mijn eerste chemo te hebben gehad, bleek de donor een heftige allergische reactie te hebben op de groeifactoren. De transplantatie werd afgeblazen. In januari kreeg ik stamcellen toegediend van ´cowboy Jack´. Helaas accepteerde mijn lijf dat niet, ben ik erg ziek geweest, en is het afgestoten. Alles voor niets geweest. Nu dan voor de derde keer op weg naar de transplantatie. Driemaal is scheepsrecht!

Bron: Anneke