Geen verandering ondanks minderen medicijnen

Een week geleden ben ik op mijn 2-maandelijkse controle geweest in het UMC Utrecht, niet bij mijn eigen arts want die was op vakantie, maar bij een vervanger.

De arts kende mij nog van mijn stamceltransplantaties van 2008, zij was toen zaalarts en net werkzaam op de afdeling Hematologie. De bloeduitslagen zagen er goed uit, mijn HB was nagenoeg hetzelfde en de rest gaf geen reden tot ingrijpen. We kunnen gewoon doorgaan met Revlimid 15 mg en dexamethason 10 mg. Het is nu eigenlijk wachten hoelang de Revlimid zijn werk doet. Het is te hopen nog een tijdje, want dan hoef ik tenminste nog niet aan nieuwe medicijnen te beginnen.

Half juni hebben we heerlijk genoten van onze 2 weken op Aruba, gelukkig zon en heerlijk uit eten op het strand. De eerste week heeft mijn lichaam wel erg moeten wennen aan het klimaat. Veel  last van mijn luchtwegen door de airconditioning in het vliegtuig, mijn darmen en van vermoeidheid. De tweede week was de gezondheid gelukkig een stuk beter zodat we ook het eiland konden bekijken. Het was zeer de moeite waard om nog een keer terug te gaan.

Iedereen prettige vakantie.

Bron: Loek

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Soms maak je wat mee ...

  Ik heb in de loop van de afgelopen 15 jaar soms hele gekke dingen meegemaakt, op medisch gebied wel te verstaan. Mijn grote voordeel om getrouwd te zijn met een voormalig verpleegkundige is dat zij mij minsten drie keer van de dood gered heeft.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.