Nog verder dalen?

Afgelopen donderdag op mijn 2-maandelijkse controle geweest in het UMC Utrecht en toch wel benieuwd of de daling van mijn M-protëine doorzet en of mijn VIT (een soort port-a-cath) nog werkt.

Met de VIT wordt er bij mij bloed afgenomen omdat ik lastig te prikken ben en kan er een infuus aangesloten worden. Bij de vorige controle werkte de VIT niet goed meer, er kwam geen bloed meer uit . Dus hadden we besloten met de dagbehandeling om deze controle af te wachten of het nog werkte maar helaas hij doet het dus echt niet meer. Mijn arts heeft besloten om de VIT dan operatief  te verwijderen omdat het een lichaamsvreemd voorwerp is. De oproep voor een dagopname zal nog volgen. We gaan weer proberen om op de 'ouderwetse' manier bloed te prikken, mocht dit echter niet lukken dan wordt er aan de andere kant opnieuw een VIT geplaatst.

Mijn  bloeduitslagen waren voor mij weer normaal, mijn HB (7,7) en witte bloedlichamen (4,8) zijn weer gestegen en hebben een vrij normale waarde. Gisteren heb ik in mijn elektronisch patiëntendossier gekeken of mijn M-protëine er in zou staan. De waarde stond erin en het is gestegen van 11 naar 12 gram per liter en dus stabiel. Dit is nu voor het eerst in 4 maanden dat het weer stijgt. Nu de volgende controle of het echt door gaat stijgen of dat het hier op blijft hangen.  De volgende controle is weer over 2 maanden en we gaan op dit moment gewoon door met mijn huidige kuur.

Bron: Loek

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.