Nog verder dalen?

Afgelopen donderdag op mijn 2-maandelijkse controle geweest in het UMC Utrecht en toch wel benieuwd of de daling van mijn M-protëine doorzet en of mijn VIT (een soort port-a-cath) nog werkt.

Met de VIT wordt er bij mij bloed afgenomen omdat ik lastig te prikken ben en kan er een infuus aangesloten worden. Bij de vorige controle werkte de VIT niet goed meer, er kwam geen bloed meer uit . Dus hadden we besloten met de dagbehandeling om deze controle af te wachten of het nog werkte maar helaas hij doet het dus echt niet meer. Mijn arts heeft besloten om de VIT dan operatief  te verwijderen omdat het een lichaamsvreemd voorwerp is. De oproep voor een dagopname zal nog volgen. We gaan weer proberen om op de 'ouderwetse' manier bloed te prikken, mocht dit echter niet lukken dan wordt er aan de andere kant opnieuw een VIT geplaatst.

Mijn  bloeduitslagen waren voor mij weer normaal, mijn HB (7,7) en witte bloedlichamen (4,8) zijn weer gestegen en hebben een vrij normale waarde. Gisteren heb ik in mijn elektronisch patiëntendossier gekeken of mijn M-protëine er in zou staan. De waarde stond erin en het is gestegen van 11 naar 12 gram per liter en dus stabiel. Dit is nu voor het eerst in 4 maanden dat het weer stijgt. Nu de volgende controle of het echt door gaat stijgen of dat het hier op blijft hangen.  De volgende controle is weer over 2 maanden en we gaan op dit moment gewoon door met mijn huidige kuur.

Bron: Loek

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.