Tevreden maar….

Waldenström

Donderdag 23 juli na de 20 km van de 3e dag van de alternatieve 4-daagse nog even bloedprikken voor de periodieke controle. In de wachtkamer, zoals verwacht, vrij rustig en genoeg ruimte tussen de stoelen.  Toch is het al aanmerkelijk drukker dan de vorige keer, afgelopen april.

Woensdag 29 juli de afspraak bij de hematoloog. Op de vraag hoe het gaat antwoord ik met een voorbeeld over de 4-daagse. Voor de 4-daagse had ik ingeschreven voor de 4X40 km. Bij het inschrijven voor de alternatieve 4-daagse heb ik het bij 4X20 km gehouden en dat was dit jaar genoeg. Vermoeidheid, eigenlijk houd ik het liever op een ernstig gebrek aan energie, is de belangrijkste reden voor het halveren van de afstand  en daarnaast een klein beetje te weinig getraind.

De uitslag van het bloedprikken is eigenlijk best wel goed. Voor de 2e keer op rij is het m-proteïne gedaald. Eind vorig jaar 13,7 afgelopen april 13,2 en nu 12,8 mg/ltr. Afwachten of het nog verder daalt. Waar ik minder blij mee ben is de daling van mijn hb. Hoewel deze al langer langzaam daalde is het nu de 3e keer dat mijn hb onder de referentiewaarde van 8,5 mmol/ltr zit. Weliswaar is de huidige 7,8 mmol/ltr nog best wel goed maar de trend is nu denk ik wel duidelijk. Oorzaak  van de daling vooralsnog onduidelijk. Bij de volgende controle maar aankaarten bij mijn hematoloog.

Zoals ik al aangaf was de uitslag best wel goed maar net zoals de daling van het hb zijn er nog een paar waardes die structureel buiten de referentiewaardes zitten of dreigen te komen waar ik dan weer niet zo blij mee ben. Al met al goede reden om de vinger aan de pols te houden.

November de volgende controle, we zullen zien.

Johan

Ook interessant

 • Lymfklierkanker

  Alles goed?

  Hoe gaat het ervaar ik vaak als een veel te grote en algemene vraag momenteel. Ik raak dan een beetje in paniek want hoe kan ik een goed antwoord geven op die vraag. Soms gaat het goed, maar antwoord ik het gaat goed dan denken mensen misschien dat alles achter de rug is en het gewoon 'goed' gaat.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Even een tegenvaller ...

  Even een tegenvaller. Afgelopen donderdag werd ik gebeld door mijn arts uit het Instituut Verbeeten met de mededeling dat mijn CT-scan niet leesbaar was om een goed bestralingsplan te kunnen maken.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.