Websitebeheerder

Wij zijn op zoek naar een:

Websitebeheerder
 

Dit is Hematon

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met een hematologische kanker, mensen die daarvoor een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan en hun naasten. Speerpunten zijn lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening. Bij Hematon zijn ruim 160 vrijwilligers actief. Ze werken op regionaal of landelijk niveau. Goede, gemotiveerde vrijwilligers zijn onmisbaar voor Hematon.

We zoeken een websitebeheerder

De website van Hematon wordt maandelijks door ongeveer tienduizend mensen bezocht en is daarmee een van onze belangrijkste communicatiemiddelen. We zoeken hiervoor een nieuwe webmaster.

Je werkzaamheden omvatten het onderhouden en aanpassen van webpagina’s. Verder ontwikkel je waar nodig de website en verhelp je storingen. Hierbij heb je voornamelijk contact met je collega’s van de commissie Communicatie en het webbureau.

Heb jij hier ervaring mee, heb je affiniteit met gezondheid, ziekte en een patiëntenorganisatie en heb je enkele uren per week tijd? Dan zoeken we jou!

De commissie Communicatie

Je gaat horen bij de commissie Communicatie van Hematon die verantwoordelijk is voor het communicatiebeleid en de uitvoering daarvan. De nieuwsbrieven, social media, website, uitnodigingen, magazine, folders en brochures wordt door deze groep vrijwilligers verzorgd. Je zult vooral te maken hebben met de andere mensen van deze commissie. Maandelijks is er een overleg met het hele team. Wekelijks is er een overleg op woensdagochtend over alle website-aanpassingen.

Wat zijn de functie-eisen?

Je hebt ervaring met werken met een CMS. Je bent bekend met technisch webbeheer t.b.v. samenwerking met het webbureau. Je bent flexibel en pakt problemen op wanneer ze zich voordoen. Je kunt zelfstandig werken.

  • Toevoegen van nieuwe inhoud op het CMS, inclusief beeldbewerking;
  • Zelf pagina’s maken aan de hand van modules en templates;
  • Bekend met SEO en user-experience;
  • Functionele aanpassingen of nieuwe functies voorstellen en implementatie begeleiden in samenwerking met het webbureau;
  • Je hebt affiniteit met een patiëntenorganisatie en mensen die (hematologische) kanker hebben;
  • Je hebt ongeveer 6-8 uur per week tijd voor Hematon;
  • Je bent of wordt lid van Hematon.

Wat biedt Hematon jou?

Je maakt deel uit van een goed team waar professionaliteit en kwaliteit voorop staan. Als je je aanmeldt als vrijwilliger, krijg je een onboarding en volg je een interne cursus over hoe we samenwerken. Je behoort dan tot het team Communicatie en zo nodig is het mogelijk om cursussen te volgen. De vrijwilligers bestaan merendeels uit (ex)patiënten. We ondersteunen elkaar waar dat nodig is. Onkosten worden op declaratiebasis vergoed.

Heb je interesse?

Heb jij zin om onderdeel uit te maken van een groep van vrijwilligers die zich actief bezighoudt met het ondersteunen van mensen met kanker? Je bent van harte welkom om kennis te komen maken. Mail Cor van Vlaanderen (voorzitter van de Commissie Communicatie) secretaris@hematon.nl