Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Als jij klachten krijgt

Als naaste voel je je vaak verdrietig en machteloos, je bent boos, onzeker en leeft in angst. De angst om je partner, kind, vader, moeder, broer of zus te verliezen is groot en alom aanwezig. Hoe zie je je toekomst zonder je naaste? Kun je dat aan? Het is vaak lastig om over die gevoelens te praten. Dat zorgt voor concentratieverlies, lusteloosheid of zelfs een depressie. 

Deze klachten spelen vaak onderhuids al tijdens de behandelingen, maar steken pas echt de kop op als de behandelingen achter de rug zijn. Iedereen verwacht dat je dan de draad van het'‘normale' leven weer oppakt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De patiënt heeft er baat bij als jij goed in je vel zit. 

Als jij psychische klachten krijgt, beïnvloeden die niet alleen jouw eigen leven, maar ook de manier waarop jij kunt zorgen. Een (online) cursus biedt informatie en steun, richt zich op het verminderen van stress, psychische en fysieke klachten en helpt naaste het beste te halen uit deze moeilijke tijd. Voordeel van een online module is dat deze flexibel en met minimale tijdsinvestering gevolgd kan worden.