Waldenström

Waldenstrom is een kanker van het bloed. Een bepaald type witte bloedcellen, de B-cellen, gaat woekeren. Hierdoor ontstaat ook een teveel van een bepaald eiwit in het bloed, namelijk IgM (immunoblobuline M). Zowel de woekering van B-cellen als de vergrote hoeveelheid IgM’s kunnen tot klachten leiden.

De ziekte van Waldenström is genoemd naar de Zweedse internist Jan Waldenström (1906-1996) die de ziekte voor het eerst beschreef in 1944. De medische term is lymfoplasmacytair lymfoom of macroglobulinemie van Waldenström.

Wat is de ziekte van Waldenström?

waldenstrom 552X310.png
 

Webinar over de ziekte van Waldenström

Kijk hier het webinar terug over de ziekte van Waldenström die op 15 januari 2021 werd gehouden.

Sheet WS met filmbutton 640X349.jpg

 

Delen

ervaringen en lotgenotencontact

 • Peggy

  Reizen, musea bezoeken en naar de bioscoop gaan: Peggy houdt ervan....
 • Doortje

  De diagnose kanker krijgen, is bijna voor iedereen een traumatische...
 • Peter

  Die ging kijken naar pulmonale hypertensie: een verhoogde druk...
 • Peter

  Het verhuisbusje is ingepakt en onderweg, afscheidsetentjes zijn...

Delen

lees de ervaringen van bloggers met waldenström

 • Waldenström

  Pretstofjes

  Maandag 25 juli zit ik weer bij mijn hematoloog. De week er voor heb ik eigenlijk tegen mijn verwachting in de Nijmeegse (3) 4-daagse uitgelopen. Bij geen enkele lange afstand heb ik ooit zoveel getwijfeld om uit te lopen als bij deze 4-daagse. Maar ik werd door mijzelf aangenaam verrast. Het ging buitengewoon goed en ik heb de 4-daagse dan ook zonder problemen uitgelopen.

 • Waldenström

  Te hoog

  De laatste zin in mijn vorige post: “De hoop dat het wat langer goed zou gaan”  is helaas niet uitgekomen. Op zich niet zo vreemd aangezien je bij ziekten als kanker vaker goede en slechte dagen/periodes hebt. Maar ik had gehoopt dat de astma een belangrijke oorzaak zou zijn van mijn zeer matige conditie en dat door het gebruik van de medicijnen het beter zou gaan. Dat blijkt echter een illusie.

 • Waldenström

  Toch weer een opluchting!

  Woensdag 30 maart moest ik voor mijn halfjaarlijkse controle weer bloed laten prikken in het Sint Franciscus in Rotterdam. Dus weer vanuit de gemoedelijke polder naar het drukke verkeer.

Ontmoeten

kom naar één van onze bijeenkomsten

Ontmoeten

lees de verslagen van (online) bijeenkomsten