Studies bij Waldenström

De ziekte van Waldenström is een kwaadaardige woekering van lymfocyten, een van de soorten witte bloedcellen. De aandoening valt onder de non-hodgkinlymfomen (lymfeklierkanker). De ziekte begint vaak sluimerend. Waldenström heeft een langzaam progressief verloop. Dat betekent dat de aandoening wel steeds ernstiger wordt, maar dat dit proces heel geleidelijk verloopt. 

Studies of trials naar Waldenström

Een trial of studie is een wetenschappelijk onderzoek. Vaak worden daarbij twee behandelmethoden met elkaar vergeleken of wordt een nieuwe behandeling geïntroduceerd. De onderzoekers kijken bijvoorbeeld naar het effect en de bijwerkingen van de behandeling. Het voordeel van meedoen aan een trial is dat je behandeld wordt volgens de laatste inzichten en naar een strak protocol. Bovendien word je binnen een trial extra zorgvuldig gevolgd en begeleid. Vraag aan je hematoloog of je in aanmerking komt voor een trial die nu loopt of binnenkort start.

Als er op dit moment onderzoeken zijn naar nieuwe behandelingen, tref je hieronder deze studies aan. Klik op de tegel voor meer informatie over het onderzoek.

Meer informatie over de studies, lopende en reeds beëindigde studies, is te lezen op de themapagina Studies/trials op deze website of op de website van stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON).

 

Lopende studies voor Waldenström

 • Er kunnen op dit moment geen studies/onderzoeken worden gevonden

Kijk hier het webinar terug

over de ziekte van Waldenström

Klik op de afbeelding om het webinar terug te kijken.

Delen

ervaringen van lotgenoten

 • Serge

  Tegenslag en geluk: staan die twee tegenover elkaar? Of gaan ze...
 • Soraya

  ‘Het is niet even van je leukemie herstellen, het blijft in je leven. Het...
 • Coen en Jelle Jaap

  Hoe vaak kan je leven aan een zijden draad hangen? Vaak, weet Coen. Zijn...
 • Nzinga

  Ben je een held als je de intense, levensbedreigende behandelingen tegen...

Ontmoeten

kom naar één van onze bijeenkomsten