Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Over Hematon

Hematon is de organisatie voor patiënten met bloed- of lymfeklierkanker, mensen die daarvoor een stamceltransplantatie hebben ondergaan en hun naasten. 

Als je bloedkanker of lymfeklierkanker hebt, vind je bij Hematon betrouwbare informatie. Ook zijn wij er voor iedereen die voor deze soorten kanker een stamceltransplantatie heeft gehad. 

Hematon staat voor meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Wij vinden het belangrijk dat patiënten en ex-patiënten weer mee kunnen doen in de maatschappij. Daarnaast vragen wij aandacht voor preventie en palliatieve zorg. Om dit te bereiken hebben we contact met specialisten, zorgaanbieders, verzekeraars en de overheid. Bijvoorbeeld over medicijnen, behandelingen, expertzorg en werken na kanker.

We komen tegemoet aan deze behoeften bij (ex-)patiënten: weten, delen, ontmoeten en vertegenwoordigen. We maken het mogelijk dat mensen met bloed- en lymfeklierkanker en hun naasten kennis en ervaringen kunnen delen met elkaar en met deskundigen. Dat doen we fysiek en online via ontmoetingen en bijeenkomsten in het land en via webinars.

Hematon komt op voor jouw belangen! Namens mensen met bloed- en lymfklierkanker praten we als kankerpatiëntenorganisatie mee over zorg, leven met kanker en onderzoek.

Weten

Eens per kwartaal verschijnt Hematon Magazine, een blad boordevol boeiende ervaringsverhalen van patiënten, naasten en donoren, interviews met hematologen, het laatste wetenschappelijke nieuws en herkenbare rubrieken. En natuurlijk vind je op deze website ook uitgebreide en actuele informatie over de ziektebeelden en behandelingen.

Delen

Hematon organiseert in heel Nederland lotgenotencontact, per telefoon of tijdens bijeenkomsten. De vrijwilligers die voor patiënten klaarstaan, zijn zelf patiënt of naaste van een patiënt. Ze weten hoe het is om te leven met een hemato-oncologische ziekte. Je kunt ook online je verhaal of vragen delen: via onze Hematon Facebookpagina of op Twitter via @HematonNL.

Ontmoeten

Hematon ontmoet je graag op regionale en landelijke bijeenkomsten die ze organiseert voor haar leden. Maak kennis met lotgenoten en deel je ervaringen. Luister naar en discussieer met artsen en andere deskundigen die de laatste ontwikkelingen met je delen. Weten of er een bijeenkomst bij jou in de buurt is? Je vindt ze in de agenda.