Regiovrijwilligers

Wil jij je eigen ervaring met bloedkanker, lymfklierkanker of stamceltransplantatie op een positieve manier inzetten? Kun jij een luisterend oor bieden? Woon je in de regio Noordwest Nederland, West Nederland, Stedendriehoek Twente, Friesland-Zwolle of Groningen-Drenthe? Dan ben jij misschien de nieuwe vrijwilliger die deze regioteams komt versterken!

Hematon zet zich in voor een betere positie van mensen met bloed- en lymfklierkanker en voor mensen die een stamceltransplantatie krijgen of hebben gehad. Je levert daar als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan. Je geeft informatie en biedt lotgenotencontact. Kom ons helpen, zodat we nog meer voor patiënten kunnen betekenen!

Je gaat werken binnen het regioteam. De activiteiten van het team worden gecoördineerd door een regioteamcoördinator (RTC). Regelmatig voer je met je team overleg over de voortgang van de activiteiten.

Jouw taken

  • met je regioteam bijeenkomsten organiseren voor patiënten en naasten
  • lotgenotencontact
  • de voorraad voorlichtings- en informatiemateriaal van Hematon op peil houden in ziekenhuizen en inloophuizen
  • de visie van Hematon uitdragen en meedenken om de ondersteuning aan lotgenoten te verbeteren

Hoeveel je werkt, ligt aan de tijd die je voor Hematon beschikbaar kunt stellen. Of dit nu overdag is of 's avonds, ieder uur is welkom.

Kennis, vaardigheden en ervaring

  • je bent zorgzaam, betrokken, respectvol, sociaal- en communicatief vaardig
  • je kunt goed zelfstandig werken, maar ook in een klein team
  • je weet wat het betekent om zelf kanker te hebben, of om een naaste te zijn van een kankerpatiënt
  • je kunt je eigen zorgen opzijzetten om naar anderen te luisteren
  • je durft initiatief te nemen en feedback te geven

Wij bieden

Voordat je aan de slag gaat, krijg je scholing op het gebied van communicatie en lotgenotencontact. We begeleiden je en na een inwerkperiode vullen we in overleg je beschikbare tijd in. We vergoeden je onkosten.

Tijdens informatieve bijeenkomsten ontmoet je andere vrijwilligers en kom je meer te weten over Hematon. Door je werk blijf je op de hoogte van recente medische ontwikkelingen op het gebied van hematologische-oncologische aandoeningen. Eén keer per jaar is er een vrijwilligersweekend.

Meer info of aanmelden?

Mail secretariaat@hematon.nl