Webinar Nieuwe ontwikkelingen rondom CAR-T-celtherapie

Voor meerdere ziektes relevant

Op vrijdag 20 mei 2022 vond het webinar plaats over Nieuwe ontwikkelingen rondom CAR-T-celterapie. CAR-T-celtherapie is een vrij nieuwe behandeling. Je eigen afweercellen worden daarbij in het laboratorium bewerkt, zodat ze beter kankercellen kunnen bestrijden. Daarna krijg je de bewerkte cellen terug om in je lichaam hun werk te doen. Op dit moment wordt CAR-T-celtherapie alleen ingezet bij grootcellig B-cellymfoom, acute lymfatische leukemie en multipel myeloom. De resultaten zijn bemoedigend, al zijn er ook risico’s.

Marie José Kersten, hoogleraar hematologie van het Amsterdam UMC, Tom van Meerten, hematoloog van het UMC Groningen en Marjolein van der Poel, hematoloog van het Maastricht UMC+ praatten je bij over de laatste ontwikkelingen rond CAR-T-celtherapie. Wie komt ervoor in aanmerking? Wat zijn de nieuwste resultaten? Is de behandeling misschien voor meer aandoeningen geschikt? Op welke manier worden bijwerkingen tegengegaan, en zijn daarin nieuwe ontwikkelingen? Er werden ook vragen beantwoord die vooraf en tijdens het webinar werden gesteld.

Je kunt het webinar terugkijken door op onderstaande afbeelding te klikken.
De hoofdstukken beginnen vanaf:

     14:08    Welkom & introductie
     16:21    Inleiding
     17:53    Wat is CAR-T-celtherapie
     33:15    Voor wie?
     55:02    Bijwerkingen
01:03:24    Kwaliteit
01:21:57    Studies
01:33:35    Vragen
01:34:12    Afsluiting

Wil je na het bekijken van dit webinar napraten over dit onderwerp met lotgenoten in regionaal kleinschalig verband, geef je dan hier op.

Meest gelezen

Meest recente artikelen