Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Links Hematon Magazine 18

Op deze pagina vind je linkjes met achtergrondinformatie over de artikelen uit Hematon Magazine 18.

Pagina 5, Aanmelden Matchis
Aanmelden om als Matchis-sponsor de Vierdaagse van Nijmegen mee te lopen en te genieten van alle goede zorgen van Matchis onderweg kan nog steeds!

Pagina 6, Biosimilars
Het CBG gaf een nieuwe brochure uit over biosimilars, biologische medicijnen die erg lijken op het originele medicijn en qua werking en veiligheid net zo goed zijn.

Pagina 22, Zeldzame kanker
De totale omvang van zeldzame kankersoorten is onlangs voor het eerst beschreven in het kader van het grootschalige Europese RARECARE-project. IKNL onderhoudt een website met Nederlandse cijfers over kanker.

Pagina 27, Hairy Cellleukemie
De (Engelstalige) website van de Amerikaanse Hairy Cell Leukemia Foundation geeft uitgebreide en voor leken begrijpelijke informatie over de ziekte.

Pagina 34, Goed eten bij kanker
Professionals vinden meer informatie op de site van Oncoline, terwijl de informatie voor patiënten vooral te vinden is op de website van Voeding en Kanker. Ook de website van het Center for Gastrology in Leuven biedt veel achtergrond.

Pagina 47, Ik geef alles, en jij?
Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Maarten van der Weijden? Je kunt je nog aanmelden om mee te zwemmen, te helpen als vrijwilliger of bij te dragen als donateur.

Pagina 49, Late effecten op de werkvloer

NFK verzamelde alle onderzoeksresultaten over late effecten van kanker en de behandeling ervan op haar website.

Pagina 52, Minder moe bij kanker

Het Helen Dowling Instituut helpt jou en je naasten omgaan met emoties zoals angst, vermoeidheid, stress en verdriet. Minder moe bij Kanker is een van de internetbehandelingen die het instituut aanbiedt. 

Pagina 55, Ziek. En dan?

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) heeft een speciale website over Kanker en werk. Daar vind je allereerst praktische informatie rond kanker en werk. Op 'Kanker en werk' vind je ook een aantal handige tools. Eén daarvan is de Inkomensrisicoscan. Of misschien heb je meer aan de Denkhulp. Die helpt je om antwoorden te krijgen op vragen over werk en inkomen.

Pagina 58, App SplenDo

SplenDo is alleen te downloaden in de Play Store op een Android telefoon. Op een iPhone kun je de app Herinneringen gebruiken.