Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Afspraak nr. zoveel

Waldenström

Afgelopen woensdag (4 oktober) stond de afspraak gepland met de hematoloog.

Dus reden Karin en ik weer met onze auto vanuit het landelijke Krimpenerwaard de Randstedelijke drukte van Rotterdam door. In Schiedam werden we om 10.30 uur verwacht in het Franciscus Vlietland bij dr. van Zaanen. Een aardige, rustige man die de tijd voor je neemt en duidelijk uitlegt hoe het er voor staat. Hij wist mij te vertellen en liet zien op de computer dat mijn nierfunctie wat aan het teruglopen was. Veder was mijn IgM op gelopen van 27,9 naar 28,8. Hb is nu 8,2.
De verminderde nierfunctie kon ook liggen aan het feit dat ik kort voor het bloedprikken griep had gehad en minder gedronken. Maar om alles uit te sluiten wil hij ter controle bij de volgende afspraak over 6 maanden een echo laten maken naast het bloedprikken. Hij verwacht niet veel te zien, maar dan is het in ieder geval gecontroleerd. Wel werd mij geadviseerd meer te drinken. Dus de Dopper gaat weer overal mee naar toe.
Alle andere waardes waren stabiel, dus volgens de arts nog niets om je zorgen over te maken. Hij legde mij wel uit dat mochten we ooit weer over moeten gaan tot medicatie dat dit DRC of R-benda wordt en eventueel daarna zabrutinib/ibrutinib. Maar gelukkig zijn we zover nog lang niet!
Ik krijg zelf wel het gevoel dat het allemaal wat minder gaat. Meer last van spierpijn, sneller moe, slecht slapen en ik begin het ook sneller koud te krijgen.
Maar wanneer ik zoals gisteravond weer op het voetbalveld bij 7×7 rond ren, (ik voetbal sinds kort in Schoonhoven bij ReVeCo 4) lijkt het wel of ik veel meer conditie heb dan ik vermoed. Niet dat ik als een jonge god over het veld heen dartel, maar ik verbaasde mezelf dat ik maar door kon blijven rennen. Helaas verloren we het potje met 1-3, maar we hadden wel lekker gevoetbald. En zolang ik dat nog kan en voel, blijf ik dat doen.

Lees meer van Patrick

Ook interessant

 • Leukemie, Stamceltransplantatie

  Wijsheid in Weerbaarheid

  De afgelopen week is de Stip it-actie van start gegaan op Zapp/NPO3, een bewustwordingscampagne waarbij mensen worden opgeroepen om vier stippen op hun hand te zetten.

 • Waldenström

  Ik mag niet klagen, maar ...

  Vorige week weer voor de zoveelste uitslag bij de dokter geweest en de uitslag was volgens de hematoloog weer bevredigend, dus was dat voor mij ook het geval.

 • Waldenström

  Wat nog meer?

  Afgelopen week weer controle gehad. De uitslagen van het bloedprikken had ik al gezien en deze waren gewoon goed. Puntje voor Gelre ziekenhuis.
  De uitslagen staan tegenwoordig mooi op tijd in ‘Mijn Gelre’ zodat ik tijd heb om eventuele vragen te formuleren voor het consult.