Complicaties en verblijf in het LUMC

Eind vorige week stond een transfusie met trombocyten gepland. Op die dag voelde ik me al niet in orde. 

In het ziekenhuis bleek dat mijn Hb-waarde 4 was, extreem laag. Er werd besloten dat ik 3 zakken bloed zou krijgen en nog een extra zak trombocyten. De hematoloog had inmiddels een vermoeden dat er ergens vocht in mijn longen zat en liet daarom een longfoto maken. Die foto gaf onvoldoende informatie en er werd een nader longonderzoek aangevraagd. Ik werd die vrijdagavond in het LUMC opgenomen.

Op maandag vierden de Leidenaren de bevrijding van Leiden van de Spaanse bezetting in de 16e eeuw. Ik mocht inmiddels het longonderzoek ondergaan. Bij dit onderzoek (BAL-onderzoek) wordt een scopie uitgevoerd via de keel. Daarbij worden steeds pufjes vocht in de longen gespoten, en gelijk weer opgezogen. Bij het opzuigen komen er stoffen uit de longen mee die verder worden geanalyseerd. De longscopie was een vervelende ervaring, maar was wel geslaagd. Diezelfde avond kreeg ik koorts.

Uit analyse van het longvocht bleek dat ik besmet ben met het Rino-virus. Dat is eigenlijk een alledaags verkoudheidsvirus, dat je niet in je longen hoort te krijgen. Daarnaast bleek er een bacterie in mijn bloed te zitten. om die te bestrijden is een antibioticakuur gestart. Ook zijn er aanwijzingen dat ik mogeljk een aspergillus-schimmel in mijn longen heb.

Intussen loopt ook de anti-Kahler behandeling door. Vanwege de combinatie van besmettingen en behandelingen is besloten om me voor nog een paar dagen in het LUMC te houden. Dat is allemaal niet leuk en gezellig, maar geeft wel een zekere rust. We brengen vele uren in het ziekenhuis door. Het valt niet altijd mee maar we maken er het beste van.

Bron: Jaco

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.