Dag pluis!

Lieve lezers, Ik heb een korte, enigszins treurige mededeling. Mijn pluis, oftewel mijn anderhalve cm lange haren gaan de eindstreep niet halen. De sprietjes verlaten een voor een mijn bolletje. 

De haaruitval is weer terug. Best lang had ik de hoop dat mijn donshaartjes de laatste chemo’s zouden overleven en dat ik een voorsprongetje zou hebben als ik straks klaar ben, maar helaas. Het heeft niet zo mogen zijn.

Ook al heb ik de haaruitval aan het begin van de kuren ook meegemaakt.. het blijft raar om te zien. Een aai over mijn bol en heel mijn hand zit vol met haartjes. Ik hoef ze maar vast te pakken of ze laten, zonder enige weerstand, los. Ik probeer er nu zo min mogelijk aan te komen, maar dat blijkt nog best lastig. Afijn. Ik hoop dat de schade beperkt blijft en dat ik niet alsnog ‘ totally blote billen kaal’ ga worden. Dat zou ik wel jammer vinden. Mocht het toch gebeuren dan is het wel een troost dat ik nog maar twee kuren hoef. Daarna gaat het haar, als het goed is, gewoon weer groeien. Ik hoef dan in ieder geval niet heel lang kaal door het leven.

Verder gaat het goed. Niks te klagen. Ik heb vandaag weer bloedgeprikt en wacht nu op het telefoontje van de dokter met een GO! voor de volgende kuur aanstaande maandag. Dat wordt dan alweer kuur zeven. De een-na-laatste kuur. Ik begin langzaamaan echt ongeduldig te worden. Zo snel als het in het begin allemaal ging, zo traag gaan de dagen nu voorbij. Dat komt volgens mij puur en alleen omdat die chemo-finish in zicht is en dat ik gewoon niet meer kan wachten tot ik over die eindstreep ren. Dan gaat de vlag uit!

Wat betreft mijn huizenjacht..Nog niks gevonden. Er staan wel wat lijntjes uit, maar nog geen verlossend antwoord. Het blijkt niet mogelijk om op zeer korte termijn een leuk huis te vinden. De wachtrijen zijn eindeloos of de huren buitensporig hoog.

Dus.. mocht iemand hoe of waar dan ook nog wat voor me weten dan hoor ik dat heel graag! Voor nu een fijn weekend allemaal. Zodra ik nieuws heb over de chemo van maandag zal ik het even online zetten!

Bron: Daphne

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.