Daphne is overleden

Lieve lezers. onze lieve Daphne heeft haar gevecht helaas niet kunnen winnen. De afgelopen weken heeft ze hard geknokt met onze steun, maar ze heeft vannacht deze enorme strijd op moeten geven.

Toen ik Daphne zo'n zes jaar geleden leerde kennen hadden we meteen een enorme klik. Als twee nuchtere meiden konden we ontzettend lachen om het 'zweverige' pedagogigsche gezwets wat ons soms verteld werd op school. Daphne verhuisde naar Breda en we werden treinmaatjes. Samen vanaf Den Bosch naar Utrecht reizen, dag in dag uit. We hebben heel wat lief en leed gedeeld in de trein en andere reizigers zullen soms wel gedacht hebben... We hebben samen ontzettend veel gedaan en toen we ook nog eens samen afstudeerden konden we ons geluk niet op! Het echte leven kon beginnen! We zagen elkaar niet veel, allebei natuurlijk hartstikke druk en de een in Den Bosch en de ander in Breda.

Toen Daphne mij opbelde - Lies, zit je? - om te vertellen dat ze ziek was, veranderde alles. Onze vriendschap is in de afgelopen periode enorm gegroeid en ik noem haar met trots mijn beste vriendin. 

Lieve Daph, ik ben blij dat we samen zoveel gedeeld hebben. Adele was een ervaring om nooit te vergeten en ik geloof dat dat wel mijn beste cadeau ooit is geweest. Ik vind het ook bijzonder dat ik bij je mocht slapen in het ziekenhuis. Ondanks alle k*tzooi (sorry mensen) hebben we het tussendoor fijn met elkaar gehad. Hoe ziek jij ook was, je kon je druk maken over mij of over anderen, of wij ons wel goed voelden... Gekkie. Ik heb je altijd als een bijzondere, wijze, vriendin beschouwd. Ik ga je ontzettend missen, maar nooit vergeten.

Liefs Lies (Lisa)

Bron: Daphne

 

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.