De eerste controle van 2016

De feestdagen zijn voorbij. Het was erg gezellig maar vandaag weer het serieuze werk. De 1e controle van het jaar. 

We mogen weer vroeg op pad. Bloedprikken om 8.15 uur dus rond 7 uur gaan we op weg. Gelukkig is het hier in het zuiden niet glad. Alleen wat regen.

Bloedprikken gaat vlot en we zitten dus zo aan de koffie met wat lekkers erbij. Na even gewacht te hebben in de wachtkamer zijn we aan de beurt. De bloeduitslagen voor zover bekend zijn niet veranderd dus dat is goed. Omdat ik wat last heb van kortademigheid luistert de dokter nog even naar mijn longen. Geen reden tot ongerustheid maar wel even in de gaten houden want de weerstand is door meneer Kahler wel wat minder. Als er verandering optreedt contact opnemen met de huisdokter voor een antibiotica kuur.
 
Omdat meneer Kahler toch wat actief is, schrijft de studie voor dat er een beenmergpunctie  moet gebeuren om te kijken wat de status in het beenmerg is. Er hoeven alleen beenmergcellen opgezogen worden. Er hoeft niet geboord te worden voor een stukje beenmerg. Dat valt dus weer mee. Afhankelijk van deze uitslag wordt beslist of er nog eventueel een CT scan gemaakt wordt. De beenmergpunctie is gepland op 26 januari. De volgende controle is op 3 februari.
 
Bron: Pim

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.