De jojo

Zaterdag 7 oktober een wandeling gepland op de Hoge Veluwe van 20 km. De weersvooruitzichten voor deze dag waren niet echt goed. Ik geef het weer dan ook maar de schuld dat ik niet gestart ben. 

Ik weet het is een zwak excuus want Ingrid en Suzanne zijn wel gewoon gegaan. Maar de afgelopen week was het met de energie redelijk hopeloos. Toch merk ik langzamerhand wel min of meer verbetering van het energieniveau. Ik heb minder last van 'aanvallen' van vermoeidheid en de diepte daarvan wordt ook minder. Ik blijf ondertussen wel hardlopen als training voor de midwintermarathon en op 14 oktober wel een wandeltocht van 15 km gedaan in Wekerom. Normaal gesproken is een wandeling van 15 km een leuk ommetje maar deze keer merkte ik de volgende dag duidelijk de inspanning daar van.

Ondertussen worstel ik met de vraag wel of niet inschrijven voor de midwintermarathon. De traingingstijden volgen de op en neergaande bewegingen van een jojo en zo gaat het ook met mijn gedachten, wel of niet mee doen. Zoals ik al aangaf verminderen de 'aanvallen' van vermoeidheid en sinds de laatste week van oktober merk ik echt een duidelijk verbetering. De laatste jaren is het eigenlijk telkens hetzelfde patroon. In het voorjaar en zomer 'slaat' de vermoeidheid toe om in het najaar weer af te nemen. Ik krijg er echter geen vat op wat nu precies de oorzaak hiervan is. Is dat waldenström, hooikoorts, verkoudheid of een combinatie hiervan. Wie het weet mag het zeggen.

Voorlopig gaat het met de trainingen beter en afgelopen week, woensdag 8 november, voor het eerst in lange tijd weer een rondje van 6,45 km gelopen. Met een gemiddelde van 10,1 km per uur vond ik dat alleszins acceptabel. Zes november een scan gemaakt, eind november weer even bloedprikken en 7 december een afspraak bij de hematoloog. Ik voel mij best goed maar de uitslag blijft toch altijd wel weer spannend.

Onlangs werd ik door de redactie van Hematon Magazine gevraagd om mee te werken aan een interview. De insteek hierbij was het sporten in combinatie met waldenström en de vermoeidheid. Ik heb hier met plezier aan meegewerkt.

Groeten Johan

PS Ik ben er uit. Ik heb mij ingeschreven voor de 10 mijl op 4 februari 2018.

Bron: Johan

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij. 

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Kerstmis 2019 ...........

  Mijn kerstboodschap voor 2019 is dit maal, hoe triest ook, geïnspireerd op wat ik recent in het nieuws zag over vluchtelingen, vooral kleine kinderen die moeten leven in een kletsnatte tent en moeten slapen op een doorweekte matras.