De uitslag van de botboring

Het is inmiddels al weer 10 maanden geleden dat ik de stamceltransplantatie heb gekregen.

En momenteel is het nog steeds om de 4 weken naar het ziekenhuis voor controle en APD (dit is ter versteviging van de botten die aangedaan zijn, dat krijg ik via een infuus).

Ook de 'populaire' beenmergpunctie (botboring) is pas achter de rug. Juist vandaag kreeg ik daar de uitslagen van en die wil ik graag met jullie delen. In mijn beenmerg zijn géén fouten cellen meer aangetroffen. Ik ben dus 'schoon' en ook mijn bloedwaarden zijn prima.

Dit had ik niet kunnen dromen, maar voorlopig is het wel zo. Zeker voor de ziekte van Kahler is dit een heel mooi resultaat. Helaas komt de ziekte vaak weer terug, maar ik ga er van uit dat dit nog lang gaat duren, net zoals de uitzaaiing van het melanoom, die heb ik ook overleefd. Ze willen mij blijkbaar nog niet hebben daarboven en ik heb uiteraard geen haast.

De trial met daratumumab (immuuntherapie) is voor mij in ieder geval succesvol verlopen in het VUmc. En ik kan niet anders zeggen dat ik een prima verzorging heb gehad en nog steeds krijg. Dat mag ook wel gezegd worden.

Zo, dan is iedereen weer op de hoogte. Maar nu dan met een goed bericht. Ik wens iedereen een mooie zomer toe.

Bron: Tom

Ook interessant

 • Waldenström

  Oliebollenloop

  Ja, inderdaad, jullie lezen het goed: Oliebollenloop. Dinsdag 21 december om 11.00 uur. Dan begint het, de oliebollenloop. Al jaren een traditie in Schoonhoven en nu doe ik ook mee.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij.