Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

De laatste...

Waldenström

Vandaag, dinsdag 6 juni 2023, de laatste kuur beëindigd. Afgelopen januari begonnen en nu begin juni zit de 8e en tevens laatste kuur er op.

Over het voorlopige resultaat kan ik alleen maar positief zijn. Afgezien van wat grotere vermoeidheid bij een enkele kuur en meestal toch wel een klein beetje wat  “vieze” smaak heb ik verder eigenlijk nauwelijks last gehad van bijwerkingen. Oké, tijdens de kuren en zo ook deze laatste kuur voel ik mij niet echt “happy”, maar het gaat te ver om te zeggen dat ik zware/moeilijke dagen heb gehad. Bovendien ben ik daar over een dag of 2/3 weer van af. Eén van de wat vervelender dingen is dat ik de eerste nacht van de kuur door dexamethason (infuus) vrijwel niet slaap. Maar dat is de tweede nacht ook weer over en dus niet meer dan een tijdelijk ongemak.

Het Igm, laatste waarde van 30 mei was 14,2 gr/ltr, daalt ook in een bijna rechte lijn en het m-proteïne hobbelt er mooi  achteraan. Alle overige bloedwaardes zitten tussen de onder- en bovengrens waarvan een enkele op het randje, maar voor de behandeling had ik een stuk of 8 waardes die al langer buiten de marges vielen. Kortom de behandeling heeft een duidelijk positief effect maar ik ben blij dat het er op zit.

13 Juli weer controle bij de hematoloog en dan eens zien hoe de vlag er bij hangt. Vaak daalt het Igm nog een tijd door na de laatste kuur en voorzichtig ga ik er van uit dat ik uiteindelijk weer op een Igm waarde van onder de 3,4 gr/ltr kom wat normaal is.

Als laatste hoop ik er voor een flink aantal jaren van af te zijn maar dit blijft gewoon afwachten. De variaties die ik gezien heb lopen van minder dan 1 jaar tot bijna 10 jaar zonder een nieuwe behandeling.

We zullen zien.

Komende week eerst maar eens een weekje naar Oostenrijk, motorrijden en wat wandelen en daarna de verdere voorbereiding op de Nijmeegse 4-daagse. Oh ja, v.w.b. de training hiervan gaat het ook prima. De trainingen deed ik voornamelijk telkens in de 2 weken na de kuur.

Ik heb al een paar keer ruim 24 km gelopen en dat ging prima. Dit jaar loop ik de 30 km maar als ik mij volgende jaar goed voel is het uitgangspunt toch weer de 40 km en misschien meedoen aan de wandeltocht op de Alpe d’HuZes onder het motto “opgeven is geen optie” om geld in te zamelen voor het KWF.

Groeten Johan

Ook interessant

 • Waldenström

  Beroemd?

  Veertien November, 4 maanden en 1 dag na de laatste controle zit ik weer in de wachtkamer van interne geneeskunde. De laatste controle was ruim een maand na het beëindigen van de achtste kuur. Bij deze laatste controle waren alle gemeten waardes goed m.u.v. van de boosdoeners, Igm en m-proteïne, wat logisch is maar ook deze waren fors gedaald. De verwachting was dan ook dat deze nog wat verder zouden dalen.

 • Waldenström

  Afspraak nr. zoveel

  Afgelopen woensdag (4 oktober) stond de afspraak gepland met de hematoloog.

 • Waldenström

  Daar zijn we weer!

  De laatste update is al bijna een jaar geleden. Toch is er best het één en ander gebeurd. Schreef ik de laatst keer dat ik de oliebollenloop eind van het jaar mee wilde doen, als ik maar niet geblesseerd raakte. Nou, dat is niet gelukt.