Een mooi afscheid

Gisteren weer bij de specialist geweest en nu inderdaad terug doorverwezen naar de huisarts. Allerlei onderzoek gedaan, ik hou het kort. 

Het kost moeite allemaal, het typen het lezen, de zaak weer op keer rij vertellen. In ieder geval, zoals de nieren het doen is weer even slecht als begin van de maand toen ik was opgenomen. En ik ben verschrikkelijk moe. Weer de keus, wat wil ik? Spoelen van de nieren in het ziekenhuis en dan heel misschien als dat lukt nog weer verder met melfalan? (als melfalan al iets gaat doen, duurt dit enkele weken, gaan de nieren dat halen?) of stoppen met alle medisch handelen

Is het nog een keuze? Volgens de specialist ben ik autonoom in deze. Gelukkig zit ik er samen met Marcella en hebben we er veel over gepraat en gedacht. Ik, wij, Marcella, de kinderen, we zijn klaar voor het afscheid voor zover je dat voor jezelf kan overzien. Medisch handelen is verder zinloos, Wij vinden het belangrijker om nu naar huis te kunnen gaan en daar in rust van elkaar afscheid te nemen, dan in een ziekenhuis uiteindelijk ook, misschien maar enkele dagen of weken later. We hebben dus gekozen voor stoppen met verdere medische pogingen, en terug naar huis en de huisarts te gaan.                    

Hier wil ik het bij laten. De blog heeft me geholpen voor mezelf de zaken op een rij te krijgen. Ik hoopte natuurlijk ook iedereen op de hoogte te houden ermee, en ik hoop dat anderen met een vergelijkbare situatie er wat aan hadden. De laatste tijd werd het steeds moeilijker.

In ieder geval, wil ik bij deze goed afscheid nemen, ik wens iedereen een goede gezondheid en nog belangrijker, een inspirerend leven.

Laurens

Bron: Laurens

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.