En weer chemo...

Beste mensen Eindelijk weer een bericht over hoe het met mij gaat. Ik kreeg al klachten dat er niet veel meer gemeld werd (Marieke) In mijn vorig bericht heb ik gemeld dat de stamceltransplantatie goed is verlopen. Daarna was er een rustperiode.

Op 28 augustus ben ik weer gestart met de cyclus van 2 x 28 dagen chemotherapie. Gezien de problemen met de neuropathie (zenuwbeschadigingen in de voeten en handen) is de dosering wel aangepast. Ik krijg nu de helft van de thalidomide en bortizomib plus heel veel premedicatie en dexamethason. Eerstgenoemde twee medicijnen zijn verantwoordelijk voor een reeks van problemen, maar het is even niet anders. Mijn arts durft het wel aan, blijkbaar omdat de resultaten al goed waren voor de stamceltransplantatie. Inmiddels ben ik ook al mijn haar kwijt, maar mijn snor is er weer (daar is Patricia heel blij mee)

100 dagen na 28 augustus krijg ik weer een botboring en dan zal ik meer horen over de resultaten van alle behandelingen. Ik heb er alle vertrouwen in. Met andere woorden: verstand op nul en doorgaan. Deze week ga ik voor het eerst naar de podoloog, hopelijk kan deze wat doen aan de neuropathie (zenuwpijn) in de voeten.

Recent heeft in de krant gestaan dat werken heel goed is voor kankerpatiënten. Daar ben ik het deels wel mee eens, maar... dan ligt het er wel aan hoe ziek de patiënt is en welke kankersoort ze hebben. Het gaat namelijk niet op voor iedereen. Zo'n bericht doet tekort aan mensen die heel graag zouden willen werken maar dat beslist niet kunnen! En dat zijn er best heel veel.

Ook  berichten dat kanker steeds meer een chronische ziekte wordt... Ook dat geldt niet voor alle soorten! Het geeft een verkeerd signaal en dat is jammer. Er zijn grote verschillen en ook wie je bent en hoe je erop reageert speelt een belangrijke rol. Helaas overlijden nog steeds heel veel mensen. Ook vechters!

Mijn ziekte (de ziekte van Kahler / multipel myeloom) is niet te genezen. Maar wel voor een gedeelte onder controle te houden. Ook hier speelt het individu een belangrijke rol. Ik hoop meer dan van harte dat ik de ziekte nog lang onder controle mag krijgen... en houden.

Wordt vervolgd.

Bron: Tom

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.