Gefeliciteerd met je kanker!

Waldenström

Ja, het stond er echt! Gefeliciteerd met je kanker! Het bericht kwam via Facebook van een vriend van mij, nadat ik had gemeld dat mijn zoontje jarig was. Ik begreep meteen dat hij bedoelde ‘Gefeliciteerd met je kanjer!’.

Ik moest er eigenlijk wel om lachen, maar hij schaamde zich kapot en heeft het snel veranderd. Gezien de staat van mijn lichaam mag ik ook best gefeliciteerd worden, want het gaat al meer dan 5 jaar redelijk tot goed met mij. De laatste blog over onze vakantie dateert van september 2017, dus dat zegt al genoeg. Intussen is vakantie van 2018 weer voorbij op en hebben de kinderen de eerste week school op zitten. Een vakantie die ons dit jaar naar Denemarken bracht. De kinderen wilden zo graag een keer naar Legoland en het pas geopende Lego House. Dus stonden we van half Juli tot begin augustus met onze tent aan de oostkust van Jutland op een leuke camping. Niet te groot en met weinig Nederlanders. Dat vonden wij niet zo erg, de kinderen wel, maar ze hadden elkaar. Trampolines, luchtkussens, schommels en andere speeltoestellen zorgden dat ze zich goed vermaakten. Uiteraard was er een zwembad en stond de camping aan e rand van een fjord. Met een trap van ongeveer 100 treden stonden we aan het strandje en de zee. Schelpen en mooie stenen zoeken, door de ze banjeren  en natuurlijk krabben zoeken met een zelfgemaakte stok, touw, een wasknijper en een stukje salami. De krabben beten maar al te graag. Hoogtepunt van een hele fijne vakantie. Die toch al niet meer stuk kon na het bezoek aan Legoland met de wereld nagebouwd in Lego en tal van attracties in Lego-vorm en helemaal na het bezoek aan Lego House. Lego house bestaat pas een jaar en is opgebouwd uit 21 enorme lego-stenen en binnen is het een feest van alles wat met Lego te maken heeft. Je kijkt je ogen uit naar wat er allemaal is gebouwd en uiteraard kun je zelf de hele dag bouwen. Bloemen, kikkers, poppetjes, racewagens, steden en je kunt je eigen Lego-film maken. Uiteraard kan er ook gegeten worden en ook dat gaat geheel in Lego-stijl met blokjes die de verschillende gerechten voorstellen en die je moet laten scannen en door robots afgeleverd worden. Sara en Gijs hadden de dag van hun leven en om 21.00 uur werden we er met de bezem uitgeveegd, want het was gewoon veel te leuk!


Naast de Lego zijn we ook naar verschillende Viking-tentoonstellingen geweest en ook die konden op veel enthousiasme van de kinderen (en van ons) rekenen. Zeker als je ook nog mee mag doen en een roofvogel op je hand mag laten landen en wegvliegen. Of zelf een munt mag slaan. Een openluchtmuseum, maar dan met Vikingen, helemaal goed. Verder was het weer natuurlijk prachtig, 25-30 graden, precies genoeg om leuke dingen te doen en tot laat buiten voor je tent zitten met een wijntje erbij.  Daarbij is Denemarken een kindvriendelijk land en niet zo opgefokt als het in Nederland soms kan zijn. Kortom, 2 weken duurden voor ons gevoel wel drie weken en dat is precies hoe we de vakantie hebben beleefd.

Bron: Patrick

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij. 

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Kerstmis 2019 ...........

  Mijn kerstboodschap voor 2019 is dit maal, hoe triest ook, geïnspireerd op wat ik recent in het nieuws zag over vluchtelingen, vooral kleine kinderen die moeten leven in een kletsnatte tent en moeten slapen op een doorweekte matras.