Geruststellend nieuws

Geruststellend nieuws. Vandaag weer op controle geweest bij de internist. Nadat ik vlak voor de kerstdagen Dracula weer zijn gang heb laten gaan, had de dokter goed nieuws over de bloedwaarden.

Ten opzichte van de vorige controle, waren een aantal bloedwaardes verbeterd. Dat is fijn, want dat is resultaat behalen zonder er dan ook maar iets aan te doen. Altijd fijn toch.

Saai?

Het begint misschien een beetje saai te worden, maar de controles die ik krijg gaan bijna altijd op dezelfde wijze. Zo ook deze keer. Bij binnenkomst mocht ik direct mezelf ontdoen van mijn kleding om vervolgens betast te worden door de dokter. Ik maakte mezelf een beetje zorgen over wat lymfklieren die groter aanvoelde. De dokter bevestigde dat. De klieren onder mijn oksel waren inderdaad groter dan de vorige keer. Maarrrrrr, geen zorgen, ze vallen binnen de norm qua grootte, dus we gaan niets doen. Ik merk dat de berichten die over deze controles plaats eigenlijk altijd hetzelfde zijn. Bloed afnemen, controle door de dokter en met goed nieuws naar huis. Zo ook deze keer. Noemen we dat saai? Ja, eigenlijk wel. Tenminste vanuit de visie nieuwswaarde etc. wel. Vanuit de visie van mij als bezoeker aan de internist niet. Want het is toch fijn om te horen.

En toch

En toch is er iets. Fietsend onderweg naar huis, sprak ik met Denise over de ziekte en het bezoek. Ik weet dat het misschien een beetje vreemd klinkt hoor, maar het is enorm plezierig goed nieuws te krijgen. Maar ik zou zo graag dat het over was. Want met de mededeling dat de ziekte nog rustig is, verdwijnen mijn vermoeidheidsklachten niet!!! Onmogelijk, dat weet ik, maar direct ook soms wel zuur dat het zo blijft. Sterker, de vermoeidheid lijkt wel erger te worden. En wat moet je dan, naar het UWV om te vertellen dat het eigenlijk niet meer lukt om het huidige aantal uren te blijven werken? Of kies je ervoor om kosten wat kost maar in het arbeidsproces te blijven? Ik ben er nog niet over uit. Al maakt de vermoeidheid me voor mijn geliefden niet altijd een plezierig en prettig mens. Zo blijkt maar, goed nieuws betekend niet dat er niets is. Maar we blijven blij en optimistisch.

Ik houd jullie op de hoogte van ontwikkelingen. Bedankt voor het lezen van mijn bericht.

Bron: William

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Soms maak je wat mee ...

  Ik heb in de loop van de afgelopen 15 jaar soms hele gekke dingen meegemaakt, op medisch gebied wel te verstaan. Mijn grote voordeel om getrouwd te zijn met een voormalig verpleegkundige is dat zij mij minsten drie keer van de dood gered heeft.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.