Goede berichten

Gisteren bij de internist geweest voor controle en die had goed bericht. De MRI liet zien dat de tumor die in mijn ruggenmerg zat, het plasmacytoom, totaal verdwenen is. 

De 5 bestralingen hebben goed zijn werk gedaan. De zenuw in mijn rug ligt weer helemaal vrij. Er was wel slijtage te zien, maar laten we eerlijk wezen ik ben geen 18 meer dus dat is helemaal niet erg. De bloedwaarde noemde ze stabiel. Wel is het igg Kappa met 1 punt gestegen naar 5 en op zich ben ik daar niet blij mee maar ik hou me vast aan de opmerking van de internist dat ze het stabiel noemt. 5 is natuurlijk ook niet hoog. De leverfunctie had ook een afwijking die ze op zich niet kon verklaren maar daardoor niet ernstig was. Mijn rode bloedcellen zijn nog niet helemaal goed. Het MCV is te hoog wat betekend dat de bloedcellen te onrijp zijn wat resulteerd ik minder goede werking en daardoor minder goed conditie. Eerder moe. Ik spuit hiervoor Vitamine b12 elke week en dat is ruim voldoende maar heeft geen effect. Das dan weer jammer.


Ik gaf aan dat ik buiten de rustweek er nog 2 weken van plan was aan te plakken omdat ik in de vakantie geen chemo wil doen. Nu heb ik in mijn handen toch een toenemende mate van polyneuropathie en daar was de internist dan weer niet blij mee. Ik mag niet eerder met de volgende kuur beginnen dan dat ik bij haar op controle ben geweest. Dit houdt voor mij in vier en een halve week geen chemo. Wat ben ik daar blij mee. Ik kan me nu even goed bewust zijn van hoe ik me voel zonder chemo. Zo dat ik tegen de tijd ik weer moet beginnen met iets en me slecht ga voelen ik me kan vast houden aan het feit dat zonder chemo de kwaliteit van leven weer goed wordt en ik er dan gewoon even doorheen moet. Dit ga ik dan ook doen. Kijk ik wil natuurlijk nog best een aantal jaren op deze mooie aarde ronddolen.

Op dit moment heb ik wel erg veel last van spasmen in mijn benen. Dit is niet prettig. Ik heb hier weer andere medicatie voor gekregen. Nu maar hopen dat het snel minder gaat worden.

Ik moet na de vakantie een afspraak maken bij de neuroloog. Daar had ik helemaal geen afspraak voor gekregen, wat eigenlijk erg vreemd was realiseerde ik me van de week ineens. Ik heb tenslotte wel een dwarslaesie en een beetje controle zou toch geen kwaad kunnen. Ik denk dat ik een blaasprobleem heb waardoor mijn benen zo spastisch reageren. Ook de insteekopening van mijn catheter, die in mijn buik zit, is wat ontstoken, kan dit veroorzaken. Er zijn nu diverse kweken afgenomen. Vrijdag hoor ik hier meer over. Voordeel is dat ik in Turkijke vrij medicatie kan kopen dus dat is geen probleem zou ik moeten starten met een andere antibiotica.

Na onze vakantie in Turkije, als dit allemaal goed gaat, ga ik met Eveline nog een reisje maken. Ik wil absoluut nog een moeder-dochter-vakantie hebben. Het wordt dan waarschijnlijk Tenerife in het voorjaar, februari of zo.

Bron: Rona

Ook interessant

 • Waldenström

  Oliebollenloop

  Ja, inderdaad, jullie lezen het goed: Oliebollenloop. Dinsdag 21 december om 11.00 uur. Dan begint het, de oliebollenloop. Al jaren een traditie in Schoonhoven en nu doe ik ook mee.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij.