Groene Hart

Goed nieuws, de HOVON 140 studie is inmiddels geopend in het Groene Hart Ziekenhuis. Dit betekent dat ik niet meer naar Dordrecht toe hoef wat natuurlijk een stuk gemakkelijker is.

Negen van de tien keer ga ik op de fiets naar het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en als ik eventueel na een chemokuur weer in het ziekenhuis terecht kom is dat sowieso het waar ik al meer dan 3 jaar onder controle ben en daarom een heleboel connecties heb opgebouwd.

Aankomende woensdag ga ik met de derde chemokuur starten. Omdat ik zowel met de eerste als de tweede chemokuur neutropenie en koorts heb gehad en daarom beide keren voor bijna een week in het ziekenhuis heb gelegen, wordt de dosis van de volgende chemokuren naar 75% verlaagd. Ook zal ik op de vierde dag een 'white blood cell boost' krijgen om te voorkomen dat mijn neutrofiele granulocyten weer helemaal na nul zakken. Ik hoop dat dit de derde chemokuur meer verdraaglijker maakt dan de tweede chemokuur, want ook al had ik na de tweede chemokuur feitelijk de zelfde symptomen als na de eerste chemokuur, heb ik mij na de afgelopen chemokuur een stuk beroerder gevoeld dan na de eerste chemokuur.

Bron: Ronald

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Soms maak je wat mee ...

  Ik heb in de loop van de afgelopen 15 jaar soms hele gekke dingen meegemaakt, op medisch gebied wel te verstaan. Mijn grote voordeel om getrouwd te zijn met een voormalig verpleegkundige is dat zij mij minsten drie keer van de dood gered heeft.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.