Groene Hart

Goed nieuws, de HOVON 140 studie is inmiddels geopend in het Groene Hart Ziekenhuis. Dit betekent dat ik niet meer naar Dordrecht toe hoef wat natuurlijk een stuk gemakkelijker is.

Negen van de tien keer ga ik op de fiets naar het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en als ik eventueel na een chemokuur weer in het ziekenhuis terecht kom is dat sowieso het waar ik al meer dan 3 jaar onder controle ben en daarom een heleboel connecties heb opgebouwd.

Aankomende woensdag ga ik met de derde chemokuur starten. Omdat ik zowel met de eerste als de tweede chemokuur neutropenie en koorts heb gehad en daarom beide keren voor bijna een week in het ziekenhuis heb gelegen, wordt de dosis van de volgende chemokuren naar 75% verlaagd. Ook zal ik op de vierde dag een 'white blood cell boost' krijgen om te voorkomen dat mijn neutrofiele granulocyten weer helemaal na nul zakken. Ik hoop dat dit de derde chemokuur meer verdraaglijker maakt dan de tweede chemokuur, want ook al had ik na de tweede chemokuur feitelijk de zelfde symptomen als na de eerste chemokuur, heb ik mij na de afgelopen chemokuur een stuk beroerder gevoeld dan na de eerste chemokuur.

Bron: Ronald

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij. 

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Kerstmis 2019 ...........

  Mijn kerstboodschap voor 2019 is dit maal, hoe triest ook, geïnspireerd op wat ik recent in het nieuws zag over vluchtelingen, vooral kleine kinderen die moeten leven in een kletsnatte tent en moeten slapen op een doorweekte matras.